Sen konuyu okumamissin. Adam cihaz almis. Fatura telefon faturasi degil odemesine aracilik yapilan cihaz faturasi.
Arkadasim firma hakli. Riske girmissin ve odeyememissin. O telefonlarin parasini firma odedi ve sana satti. Sen odemedigin telefonlari kullaniyorsun. Sat telefonlari. Satabilecegin baska degerli esyalarin varsa onlari da sat borcunu ode.
Nasil millet olduk hayret ediyorum. Adam mal almis borca girmis borctan nasil kurtulacagini anlatan insanlar cikiyor.
Degerli kardesim bu sana ders olmus. Odeyecek durumun yoksa borca girmemek lazim. Simdi yapacagin borcun artmamasi icin elinde satabilecegin herseyi paraya cevirip borcu kapatmaya calismak. Avukata duserse odeyecegin para artacak ve faiz de islemeye baslayacak. Egee hic bir sekilde odeme gucun yoksa bekleyeceksin.
Firma sana taksit yapmaz, son derece de hakli, cunku zaten taksitini odemedigin icin kalan tum borcu istiyor.
1- cihaz borcu fatura borcu bilmem ne borcu diye ayrılmaz ilgili sürecte tüm borclar birleşir ve sana vodafone faturası halinde gelir ki zaten sana cihaz faturası ayrı konusma faturası da ayrı gelmiyordu
2- evet borcunu taksitlendirebilirsin bunun 2 yolu var 1. yol vodafone ile anlaşarak (son odeme tarıhının uzerınden belırlı bir sure gecmesı gerekıyor tam emin değilim 45 yada 60 gun olması gerek) vodafone borcunu kompe yapılandırır tabi belirli bir faiz ekleyerek. 2.yol ise bu sureclerıde kacırdıktan sonra ıcra davası acılır avukat ıle anlasarak uzlasarak tekrar taksınlendırebılırsın.
burada dıkkat etmen gereken husus su avukat ıle anlasırsan yapılandırırsan yani sende yasal sozlu odeme emrı alır ve bu yapılandırmanın dısına cıkarsan hapis cezası alırsın odemessen yani
bunların dısında adına kayıtlı tanısır yada tasınmaz var ıse haciz işlemi baslar uzerıne tedbir koyar belırlı bir sure sonrada satısını ıster yasal bir maasın var ıse sgk odeyen firmaya maasın 1/4 unu almak ıcın yazı gonderır ve alır
Evıne hacıze gelemez diye bir sey yok

avukatla cok ters zıt dusersen evıne hacze gelır ama hacız ıslemı yapamaz esyalarından ancak 2 şer adet ve lüx sayılacak esya var ıse onları haciz eder (lüx sayılacak esya ornek notebook) 2. esya atıyorum 2 tv n vardır 2. sını alır goturur.
Avukatların eve gelmeme hacız yapmama mantıgı ben bu adamın evıne gitsem evınden 2 esya olarak kac paralık esya cıkacak sankı dir. uzerıne gidip delirtirsen ters yaparsan gelir rezil etmek ıcın gelir yine gelir.
Hocam detaylar için teşekkür ederim, yazmış olduğunuz adımları izleyeceğim.
evet ülke olarak cebimizde beş kuruş yok ama 5 bin liralık telefonumuz var . çok özür dilereyerek geçmiş olsun diyorum telefonları satmak şu şartlarda en mantıklısı
Dışarıdan bakarak yargılamak kolay değil mi? ben o telefonu neden ve ne için aldım önce bunu sorman gerekiyor bence böyle bir tavır sergileyecekseniz!
Telefonu borçlarım olduğu için aldım, aldığım gibi sattım şuan dahi kullandığım tuşlu telefon bile yok.
Konularıma bakarsanız ne gibi zorluklar yaşadığımı belki anlarda şu önyargınızı yıkıp özür dilersiniz.