Merhabalar,
Pinterest olayı forumda ses getirmeye başlayınca ben de pinterest işine başladım. Yani yaklaşık 4-5 ay önce bu işe girdim. Bu işe girmeden önce tereddütteydim ama vaktimin cogu boş oldugu için en fazla kaybedeceğim boş zamanım olur diye başladım. Forumda bir arkadaş bildiklerini ücretsiz aktarmıştı, oradan yola çıktım herhangi bir eğitim vs. almadım. Şuan forumda herkesin bildiği pinterest sistemine 4-5 ay önce başladım.
Başladığım zaman daha önce adsense hesabımdan hiç ödeme almamıştım. İlk günler, 50krş 25 krş kazançlar bırakıyordu siteler. Ayrıca bu işe kyk yurdunda - kyk internetiyle - başladım. Hala da kyk yurdunda devam ediyorum.

İnternet sitelerimin çoğunu emektar casper laptobumla yönettim ( 8 senelik). Yani bütün sermayem buydu.
Bu işin spam olduğunu bile bile girdim. Yani bütün riskleri kabullendim sonuçta herhangi bir sermaye kaybım olmayacak. Giderim yok. Boş vakit değerlendirmesi. Şimdi bu sisteme iyi ki girmişim diyorum. Önceki aylara baktığımda adsenseden hiç para almamışken hemen hemen bir araba parası yakalamışım.
Forumda pinterest kategorisini takip etmeyi seviyorum, öğrenmediğim şeyler çıkıyor veya yanlış bilinen bir konu hakkında yanıt vererek düzeltiyorum.
Şuan bu kategoride gözüme batan bir olay var,
yüzlerce pinterest hesabı ve siteler açmak.
Yani her işin bir dozajı var
azı yarar ortası karar çoğu zarar diye bir söz var aynen buna katılıyorum. Yüzlerce hesap açmak ne kazandıracak? Açtığın hesapların yarısı açıldığın sıra kapanacak, peki ya diğerlerini aynı anda kontrol edebilecek misin?
Yani bu kadar sitelerin kategorisi belli - saç modelleri, dövme modelleri, kadın modası - yani bu kadar site oluşturmak için sabit kategorilere bağlı kalmak gerekiyor.
Ben pinterest ile ilgilendiğimden beri kullandığım site sayısını 10'dan fazlaya cıkarmadım. İmkanım var mıydı, yüzlerce site için? Elbette vardı. Ama ben sabit kategorilere bağlı kalmak yerine her ay, her hafta kategorilerimi değiştirerek o ayın popüler içeriklerine odaklandım. Örneğin yılbaşından bir ay önce yılbaşı içeriklerini çekmeye başlasaydınız en kazançlı anı, en fazla ziyaretçiyi çekmiş olurdunuz.
Açılan hesapların, kapanıp kapanmadığı dahi kontrol edilemiyor. Arasıra girin repin yapın etkileşim gösterin. Hesabınız ile ilgilenmezseniz inanın o hesaplar çöp oluyor.
Elbette denemeler yapın fazladan siteler oluşturun. Biraz da kendi şansınızı oluşturmaya çalışın ama
kendi yönetebileceğiniz kadar portföyünüz olsun.
işin özüne gelecek olursak,
spam ile siteler yönettiğimizi herkes biliyor. Her zaman bu işin riskleri var.
Önemli olan belli bir miktar kazanç için ne kadar riske katlanabileceğinizdir.
Ben üniversite öğrencisiyim, riske alabileceğim tek şey zamanımdı. Belki bu işte aşırıya kaçmadığım için belki de şansımdan dolayı sermayesiz belli bir kazanç yakaladım.
Bu işte kesintisiz maaş gibi kazanç yok. Günlük ortalama 300 tl alan sitem pinterest'den ban yedi. Tekrar hesap açtım 200 tl bandında bu sefer domainden ban yedi. Ben bu sitelerden kazancımı aldım ama bir daha bu site kullanılamaz hale geldi. Üzüldüm mü? -hayır- çünkü bu işe girdiğimiz sıra sonucunun ne oldugunu biliyoruz. Ayrıca zaman kaybımı siteden kazandığım ücretle misliyle telafi ettim.
Siteleriniz kapanabilir, pinterest hesabınız banlanabilir, adsense hesabınız banlanabilir. Fakat siz bu riske katlanarak bu işe başladığınızı bilmelisiniz. Eğer az kazanç ve düzenli ödeme isteseydiniz bu sektöre adım atmayacağınızı biliyor olmanız gerekmekte.
Ne kadar düzensiz sitelerde oluştursanız, bu işten para kazanma ihtimaliniz varsa özen göstermeye çalışın. Yazdıklarıma inanmayan olabilir, biliyorum buraya kazanç görüntüsü eklemeyince ciddiye alınmıyor konu ama daha önceki düzenlediğim konulara rast gelmişseniz bir şeyler görmüşsünüzdür. burada gövde gösterisi yapmanın manası yok.
Bu konu pinterest siteler için destek konusu değil, biraz daha genel düzen için sitem/motivasyon konusudur.