● Bu bir uyarı konusudur. İsteyen dikkate alır isteyen almaz. Polemik istemiyorum.
● Şüphe duyduğum kişi ifşa olmasın diye her şeyi alenen yazamıyorum. Sonuçta kanıtlanmış bir olay yok.
☆ Bir konuda
referans olsun diye uygun fiyata bilmem ne yapıyorum diye bir şey gördüm. Konu sahibi ile iletişime geçtim. İsteğimi anlattım. 900 e yakın fiyat biçti. Ödemenin yarısı peşin ve 30 gün sonra teslim ederim dedi. İş sonu ödemeyi kabul etmedi. Burada birkaç şey dikkatimi çekti.
Birincisi üye daha 1 haftalık,
ikincisi daha hiç bir işi ya da ticareti yok ilk konusunda önden ödeme istiyor,
üçüncüsü konusunda 3 iş alımı yazmasına rağmen bana 30 gün gibi uzun bir süre sonu teslim tarihi veriyor. Şimdi ben bir kilic, aspire ya da sonokey olsam bu şekilde 10 15 kişiden 30 - 40 binlik iş alırım hepsine 30 gün sonra derim. Tokatlar giderim.
● Dediğim gibi bahsettiğim kişiyi suçlamıyorum çünkü bir olay bir kanıt yok.
● Dikkatli olmanızı öneririm.
● Sevgiler, iyi forumlar.
Aşagıdaki yazıyı açıklama olarak sonradan eklemek zorunda kaldım. 😊
Alıntı
■ Referans güven kazanmak için verilir. Referans deyip de önden para istemek anlamsız oluyor.
■ Referans işleri hizli olur ticarete baslamak icin. 30 gün sonra alacagin bir itrader icin referans alinmaz.
■ Konuya 3 is alımı kaldı yazılmaz. Sen referans alıyorsan önce iş teslim eder sonra digerini alırsin toplu degil. Toplu alipta kac ay sonra teslim edeceksin kaç ay sonrasina referans kasıyorsun?