bobbege adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İngilizce konusunda senelerdir yaşadığım deneyimimi paylaşayım. İngilizce öncelikle öğrenilmez bunu baştan belirteyim nezaman öğrenmeye başlasanız bir şekilde yarım kalacaktır. İngilizce yaşanır, düşünülür ve hayata entegre olur. Burada anlatmak istediğim hergün ingilizceyle bir şekilde ilgilenmeniz gerekiyor buna ister dil bilgisi, ister cümle kurma, isterseniz dinleme yapın. İngilizce sizin birikimlerinizle hayat bulacak ve gelişecek. Bir çok eğitim seti, kurs vs. denedim. Bir şekilde bir nokataya geliyor ama yetmiyor bu sebeple bu dil için yaşadığınız her gün için ufakta olsa bir zaman dilimi ayırmanız gerekiyor. Şunuda unutmamanız gerekiyor her işte olduğu gibi her deneyimde olduğu gibi düne göre, geçen hafta göre, geçen aya göre hatta geçen yıla göre bir ilerleme kaydediyorsanız ingilizceniz gelişiyordur. Bu taktiğide öğrenme süresince yapın hergün bir önceki zamanla nekadar ilerlediğinizi ölçün en önemliside momentum etkisini yaratana kadar hergün bir şekilde ilgilenin. Başarılar dilerim.

Motive edici olmasa da, yazdiklarinizi dogru buluyorum. Bence de, hergun zaman ayirmak lazim. Peki sorum su.. ingilizce veya herhangi bir yabanci dil ogrendikten sonra korelebilen bisey mi?