Dogukan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle güzel projeymiş hayırlı olsun.

Aslına baktığımızda arama motoru mantığında bir görev görüyor siteniz. Yayınlamanızın sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Ancak uyarı geldiyse, uyarı dahilinde sitenizden kaldırmanızda fayda var. Demek istediğim (bence) istediğiniz sitedeki yorumları alın, uyarı geldiğinde kaldırırsınız. Robots.txt dosyasınıda kontrol edersiniz ne olur ne olmaz, muhtemelen yorumların olduğu sayfalar disallow edilmemiştir ama ne olur ne olmaz. Sonuçta google sitemizdeki içerikleri çekerken bize sormuyor veya belli dorklar aratarak sitemizdeki güvenlik zafiyetlerini kötü niyetli kişilere sunduğu için arama motorlarının herhangi bir ceza aldığını duymadım.
Google sitenizden bilgi cekip yayinlamaz. Sitenizden aldigi bilgilerle olusturdugu INDEX i yayinlar.

Arkadasin orneginde dogrudan icerik cekip kendi sayfasindan yayinlama durunu soz konusu.

Bir kitabin ismini, yazarini, yayinevini, konusu hakkinda bir iki cumlelik ozetini yayinlamak ile kitabin icinden metin alip yayinlamak ayni is degildir.

Ayrica google kendi organik hit uretip sitelere gonderen bir musteri kaynagidir. Musteri hirsizi degil. Benim sanal magazamda uretilmis bir icerigi kafaniza gore calip sayfa olusturup arama motorlarinda benimle rekabete girip ziyaretcilere ortak olursaniz bedelini odetirler.

Bir siteden fotograf calmak ile yorum calmak arasinda fark yoktur.