HasanAYT adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam şuan aklıma gelen ve benim düşüncelerim dışında bir fikir sunacağım. Hatta biraz cevap olsun diye o ağızdan konuşacağım

Asıl bu dedikleriniz yanlış yönlendirmedir. Sektörde analiz yapabilmek için yanı adının analiz olabilmesi için sektörün liderlerine göz atmak gerekiyor ve bu göz atmaya analiz diyoruz. Sektörümüzde sürekli kullanıcıları/hitleri çeken ve şikayet ettiklerimiz kim ? Haber siteleri. Biz ne kadar eleştirsekte şuan hitler çekiyorlar mı ? Çekiyorlar. Kazanıyorlar mı ? Kazanıyorlar. Bunu önermenizi yanlış çıkarmak zor olmasa gerek. Kanıt için hemen random bir haber sitesinin haberine girin ve yazıları okuyun. Bu sitelerin kazançları çok üst rakamlarda ve bu adamlar enayi mi ? Eğer dediğiniz gibi olsaydı, Uzunca yazılar yerine kısa yazarak önceki yazdıklarının en az 2-3 katı daha fazla içerik daha fazla index alabilirlerdi. Buradan çıkan sonuç kısa içerik olmaz demek değildir ! Buradan çıkan sonuç uzun içeriğin kısa içerikten daha faydalı olduğudur!

Sizin yaptığınız sadece denemedir. Varsayımlarla yola çıkılmaz. Bir kaç veya daha fazla kısa içerikle uzun içerikli sitelerin önüne geçildiğinde bu sonuç çıkmaz. Hem bu önerme matematiksel olarak da yanlıştır.

Gelelim benim düşüncelerime ;

Yukarıda güzel tespit yaptığımı düşünüyorum ama genel olarak düşüncem ise makalelerin uzunluğu ya da kısalığı değildir. Bence asıl sonuç makalenin yararlı olup olmadığı, kullanıcının tıklama sebebiyle uyup uymadığıdır. Ne zamanlarım oldu sadece bir kaç cümle ve görselle kelimesinde yıllarca başta durduğum. Bunlar zincirlemedir. Benim için önemli olan kullanıcı ve kullanıcıların geri dönüşleri yanı yorumlarıdır. Bir makaleyi yani bir içeriği vaar eden kullanıcı yorumlarıdır. Dediğim gibi bu zincirleme yanı kullanıcı yorumu olmadan makale olmaz diye bir şey yok. Sağlam ve yararlı makale olmadan kullanıcı yorumu zaten olmaz çünkü ortada içerik olmaz. Bu sadece bir kıssastır. Diğerleri de bendedir.

(Bunların hepsi kişisel görüş,fikir ve düşüncelerdir.)
Haber siteleri çok uçuk bir örnek olur hocam bence. Eğer %90 kalite içerik ve gerçekten okunan haberler üretiyorsa %10 spam yapar geçer google zaten markanın önceki kalitesinden dolayı öne atar zaten siteleri 10-15 yıllık hepsinin.
İstikrarla alakalı bir durum bu. Eğer siz kendi sektörünüzde kaliteli içerikle devam ederseniz o sektörde kaliteli sitelerle yapılan spamı google yine alta alır.

SEOPro adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bir şeyi atlamışsın.

900 kelimelik makalede bilgi olmadığını 300 kelimelik makalede ise bilginin var olduğunu ve googlenin aynı başlık adı altında az makalesi olan siteyi öne attığını dile getirmişsin!

Peki ben de 500 kelimelik aynı başlıkta makaleyi aynı koşullar altında bilgi veren tam da kullanıcı odaklı olan bir makale eklersem, senin o eklediğin 300 kelimeyi geçer mi geçmez mi? Cevabım kesinlikle geçecektir.
Hocam ikiside gayet doyurucu makale. Ama uzun olan makale doyum noktasına ulaştıktan sonra bile yazılmaya ve gereksiz ayrıntılara girilmeye devam edildi.
En net örneği kelime sitelerinde görebilirsiniz. Zamanında kelime anlamlarıyla ve tarihçeleriyle ilgili uzun uzun makaleler yazılırdı ve öne çıkardı ama şuan

"Google>Ara>Asparagas ne demek" şeklinde aradığınızda ilk sıralarda uzunca makaleler yerine "Asparagas, gerçek olmayan, masa başında uydurulan, yalan haber, uydurma haber demektir " şeklinde 100 kelimeyi geçmeyen sayfalar çıkıyor.
Ama dediğim gibi yazılması gerekiyorsa uzun yazılır. Asıl anlatmak istediğim şu kadar kelime olmalı diye net bir yargı yanlıştır.