Hocam şuan aklıma gelen ve benim düşüncelerim dışında bir fikir sunacağım. Hatta biraz cevap olsun diye o ağızdan konuşacağım
Asıl bu dedikleriniz yanlış yönlendirmedir. Sektörde analiz yapabilmek için yanı adının analiz olabilmesi için sektörün liderlerine göz atmak gerekiyor ve bu göz atmaya analiz diyoruz. Sektörümüzde sürekli kullanıcıları/hitleri çeken ve şikayet ettiklerimiz kim ? Haber siteleri. Biz ne kadar eleştirsekte şuan hitler çekiyorlar mı ? Çekiyorlar. Kazanıyorlar mı ? Kazanıyorlar. Bunu önermenizi yanlış çıkarmak zor olmasa gerek. Kanıt için hemen random bir haber sitesinin haberine girin ve yazıları okuyun. Bu sitelerin kazançları çok üst rakamlarda ve bu adamlar enayi mi ? Eğer dediğiniz gibi olsaydı, Uzunca yazılar yerine kısa yazarak önceki yazdıklarının en az 2-3 katı daha fazla içerik daha fazla index alabilirlerdi.
Buradan çıkan sonuç kısa içerik olmaz demek değildir ! Buradan çıkan sonuç uzun içeriğin kısa içerikten daha faydalı olduğudur!
Sizin yaptığınız sadece denemedir. Varsayımlarla yola çıkılmaz. Bir kaç veya daha fazla kısa içerikle uzun içerikli sitelerin önüne geçildiğinde bu sonuç çıkmaz. Hem bu önerme matematiksel olarak da yanlıştır.
Gelelim benim düşüncelerime ;
Yukarıda güzel tespit yaptığımı düşünüyorum ama genel olarak düşüncem ise makalelerin uzunluğu ya da kısalığı değildir. Bence asıl sonuç makalenin yararlı olup olmadığı, kullanıcının tıklama sebebiyle uyup uymadığıdır. Ne zamanlarım oldu sadece bir kaç cümle ve görselle kelimesinde yıllarca başta durduğum. Bunlar zincirlemedir. Benim için önemli olan kullanıcı ve kullanıcıların geri dönüşleri yanı yorumlarıdır. Bir makaleyi yani bir içeriği vaar eden kullanıcı yorumlarıdır. Dediğim gibi bu zincirleme yanı kullanıcı yorumu olmadan makale olmaz diye bir şey yok.
Sağlam ve yararlı makale olmadan kullanıcı yorumu zaten olmaz çünkü ortada içerik olmaz. Bu sadece bir kıssastır. Diğerleri de bendedir.
(Bunların hepsi kişisel görüş,fikir ve düşüncelerdir.)