O sektörde olanlanlara soru sorduğumda cevap alabileceğim hiç zannetmiyorum ama şansımı deneyeceğim
Biraz sert eleştiri olmuş ama neyse. Şimdi dediklerinizden takıldığım nokta şu: "Şarkıyı satın almıştır" derken bireysel olarak birisi şarkıyı nasıl satın alabilir? Mesela kalkıp iTunes'den 0,99 kuruşa şarkıyı satın aldığımda o şarkıyı youtube kanalıma yükleyebilecek kadar yetkiye sahip mi olmuş oluyorum? Yoksa farklı bir Extended License gibi bir sistem mi var?

Hocam satın almayı sen tamamen yanlış anlamışsın. Yani gidip bi yabancı cd satın aldığında o şarkıları kullanabilirsin anlamına gelmez. O tamamen farklı bi şey. Ben audiojungle tarzı sitelerden bahsediyorum. Orada youtube ve benzeri platformlarda kullanılmak üzere satılan parçalar var. Ses efektleri enstrümental şarkılar vs. Benim bahsettiğim satın alınabilecek şarkılar o şarkılar. Tabiki gidip Jennifer Lopez'in cd sini satın aldık diye youtube da kullanma hakkına sahip olamıyoruz. Sen iTunes tan şarkı satın aldığında o şarkıyı dinlemek için satın alıyorsun . Ticaretini yapmak için değil.
Ek olarak, gerçekler bazen acıdır. Bu yüzden gerçekleri okurken cümleler sert olmasa bile sert gelebilir. Ben tamamen gerçekçi yorum yaptım. Şahsi olarak sert bi şey yok kesinlikle. Alınmasın kimse. Gerçekler acıdır.