MuratG adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sırf buyüzden üniversiteye cesaret edemedim. Lise stajından sonra aynı iş yerinde hala devam ediyorum.
Sadece üniversite mezunu olmak, bundan bir statü kazanmak gibi bir amacınız var ise okuyabilirsiniz. Haricinde belli başlı diploma bölümleri var, hani diş hekimliği olsun tıp olsun bunları okuyabilecek kadar başarılı olduğunuzu düşünüyorsanız gene değer. Ama geriye kalanı için gerçekten çok riskli bir hareket. Hepimizin bildiği üzere şu an ülkenin her alanında işsizlik sorunu var. O yüzden halihazırda bir meslek sahibi olundu ise riske atmamak en mantıklısı.

fthmydn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İş size gelmez hocam siz işe gideceksiniz.
28 yaşındayım ve 8 yıldır 10'a yakın farklı sektörde çalıştım (Mobilya, elektrik, bilgisayar tamir, satış danışmanı, grafik tasarım, web tasarım vs. )
Hiçbirini tam olarak bilmemekle birlikte hepsini biraz bilmeme rağmen iyi işler çıkardım.
Sonuç olarak geldiğim nokta da 1 kuruş sermaye koymadan iş yeri açabilirim. (Vermiş olduğum güven ve bilgi birikimi sayesinde)

Sonuç: Banane senin çalıştığın sektörlerden boş yapma diyebilirsin. Fakat;
Siz eğer bir şeyi elde etmek için kafaya koyarsanız bunu kesin başaracağınıza inanın ve parayı amaç olarak değil araç olarak görün.
Estf. öncelikle.
Benim de şu işi yapayım veya bunu yapmam gibi takıntım olmasa da astım, reflü ve hipoglisemi gibi hastalıklarım yüzünden beden gücü veya yoğun efor gerektiren islerden direkt eleniyorum. Dahası kücük bir yerdeyim dolaylı olarak is imkanı da daralıyor. Spor salonlarında 6-8 saat aralıgında günümüz asgari ücretinin 2k olduğu bir dönemde 1200-1400 lira gibi komik paralara çalışılıyor. O bile zor bulunuyor. Mesela birkaç ay sonrası icin iş imkanım olacak ama oturup beklemek çok bunaltıcı hocam.