demirel adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öyle engellemek bireysel olarak sizin yapacağınız iş değil partnerde olmanız lazım. Sorduğunuz diğer soruda da bazı parçalar yıllardır duruyor diyorsunuz ya o parça sahipleri bazen anlaşmalar yapıyor Forumu özellikle kanal satış gibi konularda müzik kanalı satanları takip edin derim Onlar en ince detayına kadar biliyordur
O sektörde olanlanlara soru sorduğumda cevap alabileceğim hiç zannetmiyorum ama şansımı deneyeceğim

se_video adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu seninkisi ezberci zihniyet. Kimisi izin alıp koymuştur. Kimisi az izlettirmiştir yakalanmamıştır. Kimisi eşleşen yemiştir. Kimisi o eser sahibinin akrabasıdır. Kimisi bahsettiğin şarkıyı satın almıştır. Sonuçta artık youtube'a ünlüler dahi girmiş durumda. Adam mesela TRT çocukta bi çizgi film projesinde çalışıyor. Bi yandan youtube kanalı da açıyor ve izin alıp kullanıyor karakterleri animasyonları. Çok düz düşünülüyor bu konuda nedense. "Başkası koydu ona bi şey olmuyor bana niye olsun" mantığı inanılmaz derecede saçma bir mantık.
Biraz sert eleştiri olmuş ama neyse. Şimdi dediklerinizden takıldığım nokta şu: "Şarkıyı satın almıştır" derken bireysel olarak birisi şarkıyı nasıl satın alabilir? Mesela kalkıp iTunes'den 0,99 kuruşa şarkıyı satın aldığımda o şarkıyı youtube kanalıma yükleyebilecek kadar yetkiye sahip mi olmuş oluyorum? Yoksa farklı bir Extended License gibi bir sistem mi var?