hocam göğüs konusunda uzman sayılırım istediğim şekle 3 ayda çok rahat ******* ben mesela göğsümü birkaç küçük tüyo vereyim işe yarayacak yüzde yüz emin ol
genetik vs de önemli , beslenmedir vs ama genel olarak en yararlı şey şınav çekmek ,
bench press yada chest press birde dumbell press hareketleri var havalı duruyor ama biri bildiğin işte bench aletinde çalışmak , diğer dumbel ile bir diğeride makinesi var onla çalışmak

göğsüne hacim katmak istersen yani yanlara doğru genişletmek istersen yapman gereken şey bu yukarıdaki tüm hareketlerde barı olabildiğince geniş tutman geniş tutarsan göğüs ve omuz bölgen genişler
bu şınav çekerkende öyle geniş tutarsan yanlara doğru vurur daha çok buda göğsü yaydığı için şekil ama daha kalın göstermez

eğer barı dar tutarsan yada şınav çekerken dar tutarsan ellerini youtube diamond ( elmas şınavı ) diye ara çıkar göğsünü acayip şişirir ve buda tişört vs giydiğinde mesela çok şekil duruyor ayrıca daha büyük durur
ikisinide yap 3 set geniş 3 set dar tutarak yap derim ben öyle yapıyorum

birde chest fly vs var böyle yanlara doğru açma vs bu dediğim gibi yanlara hacim kazandırır yanlara doğru genişlemek isteniyorsan yapma bu hareketi

birde haftada 2 gün çalış derim abartma dinlensin kaslar gym e gideceksen
şöyle yap mesela
pazartesi - kol ve sırt
çarşamba göğüs
cuma- bacak - omuz
pazar tekrar göğüs

gibi