mtnyvz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Herkes zaten bildiğini yapıyor. Burada tartışma ortamında fikrimizi söyleyerek belki kendimize belki başkalarına katkıda bulunuyoruz.

Forumda semantik olayı çok tartışıldı. Yani her alanda semantik olayını uygulamıyor google. Bazı kelimelerde semantik içerik ön plana çıkarken bazı kelimelerde spam içerik öne çıkıyor. Dolayısıyla eski kaliteli sıralaması yok. Bunda sıralama kaybına uğrayan herkes hemfikir.
Yani desem ki rakipler gerçekten iyi iş çıkarmış ve üst sıralara çıkmış, ama yok arkadaş üst sıralarda çıkanların içeriği özgünleştirilmiş kopya içerikler, site hızı yerlerde, ui kötü. Google resmen ağlatıyor bizi.

Tabi ki sıralamalarda üst sıralarda çıkan kişiler haklı olarak sevinecek ve emeklerimiz karşılığını alıyoruz diyecek.

Ama bazı kelimelerde cidden sonuçlar hüsran. Nisan ayında bu hüsran yavaş yavaş düzelir umarım.
Dostum amaç o zaten, başkalarına katkıda bulunmak. Ben önceki yazılarımda da bunu belirttim. Özellikle Türkiye'de haber siteleri ve vb. siteler, trafik çekebilmek adına inanılmazı zor işlere kalkışıyorlar. Bunun yabancı kaynaklarda bir örneği maalesef ki yok denecek kadar az. Adamlar çalışıyor, çalışıyor, çalışıyor. Adam, ne için çalışıyor biliyormusun; GTMetrix oranımı nasıl %100 yaparım. Sayfa açılış hızımı nasıl min. indiririm. Daha sonra nasıl kullanıcıya doğru içerikler sunarım... Adamlar bir konu veya ürün hakkında araştırma yaparken, sosyal medyadan yorumları toparlıyor kullanıcıya doğru bilgiler vermek adına. 1 makale hakkında 3-4 gün çalışıyorlar. Türkiye'de 15-20 bin kelime uzunluğunda makaleler çok az görürsün. Belki %3-4 falan. Adamlar bunu yapıyor.

Siz doğru olanı yapın, kullanıcıya faydalı olan içerikler sunun. Ben Pinterest içinde aynı şeyi düşünüyorum, Haber siteleri içinde aynı şeyi düşünüyorum buna emin olabilirsiniz.