Hocam, sporcu olmaman sporcuların kilo verirken kullandığı antreman durumlarını yapamayacağını ifade etmiyorsa hem o yönlü hemde besin yönünde bilgi vermek isterim.
Öncelikle vücudumuzun bir kısmı sudur.Suyu kaslarda tutan bazı besinler vardır.Başlıcası tuzdur.Bir ay boyunca tuz tüketmezseniz su atıcılar ile bir miktar suyu atarak aylık 1-2kg direk kaybı sağlamış olursunuz.
Su atıcılar nedir.Maydonoz kullanılabilir, tv'de çıkan prof bilmem neydi hatırlamam ama bu konuda çok doğru bir 21 günlük su atıcı kürü önerisinde bulunmuştu.
Sabahları aç karna, 2-3 adet maydonozu blenderda karıştırırz küçücük olana kadar bunu yaparken içine 1,5 bardak su atarız ve yarım limon sıkarız.
Bunu her sabah tüketerek su atmayı sağlayabiliriz, yanlız su atmak su içmeyeceğiniz anlamına gelmez, su bol bol içiceksiniz.Suyu tutan şeylerden uzak durucaksınız tuz dedim ama mesela turşudada çok fazla tuz var onuda yemeyeceksiniz.

Beslenme olarak kilo nasıl verilirin bilimsel gerçekliği "KALORİ AÇIĞIDIR" kalori açığı bir matematik oyunudur.Bu oyunu kısa anlatıyım.

Bir insan bir şeyler yer, kalori alır.Bu insan gün içerisinde hareket eder kalori kaybeder.Aldığı kalori gün gün kaybettiği kaloriyi geçtiği sürece kilo almaya başlar.Gün gün katlanır bu.Bu arada ki dengeyi iyi sağlamalıdır.Bu daha uzun bir konu ama metabolizma durumlarını anlatmayacağım.
Şöyle söyliyim. aldığınız kaloriyi kısmak kilonuza göre kolaydır.Bu yöntemle adamlar ABD'de çikolata yiyerek kilo veriyor, bunun kanıtlı paylaşımı en son bir profesör tarafından yapılmıştır.Ama Çikolatayla kilo vermek?Ne kadar sağlıklı bu tartışılcak konudur ki şekerdeki oynaması sebebiyle açlığınızı arttırabilir ki konumuz bu değil.Bilin diye söyledim, siz doğru beslenerek doygunluk hissi yüksek kalorisi düşük sağlıklı besinlerle kalori açığıyla rahatlıkal 5 kg verebilirsiniz.
Örnek veriyorum, nette kalori hesaplayan siteler var.1 gün boyunca yediklerinizi kalori kalori hesaplayın, günlük yaptığınız hareketleri genelleme hesaplayın kalori açığı oluşturmanız gereken miktarı mantıksal olarak düşünün.1kilogram=7000kaloridir.

Şimdi bu beslenme biçimiylede kilo verilebilir ama sizin durum acilse bunu garantiye çekmelisiniz.Nasıl mı?Kardiyovasküler aktivite yaparak, bu nedir hareket temposu yüksek nabzı arttıran şeyler yaparak kalori yakmamızı arttırmak, boksörler, mücadele sporcuları, müsabıklar son aya kaldıklarında İp atlama ve saunaya sarılır.
Saunanı sebebi zaten gün içerinde efor sarfedicek seviyeyi aşmış, dinlenerek kalori yakmak iken ip atlamanın sebebiyse mevcut kısa zamanda en fazla kalori yakabileceğiniz egzersiz ip atlamaktır.Bunu girip internetten bakabilirsiniz.Örneğide şudur, 1saat yürürseniz mesela 300 kalori yakar , 1 saat yavaş tempo koşarsanız 420kalori yakar, 1saat orta tempo koşarsanız 520kalori yakar, 1 saat ip atlarsanız 1200 kalori yakar burda verdiğim sayıları girip bakmadım misal farkı bilin diye yazıyorum.Size 1 saat ip atlayın demiyorum bu farkı görelim, günlük normal bir insan için 1 saat yavaş-orta tempo yürüyüş sağlıklı olandır, buna ekstra 20-30dk dinlenerek ip atlamanın zararı var mıdır?Yoktur avantajı çok vardır bunu bilmeniz için söyliyorum.İp atlamak hiç yapmayan için zor gözüken basit bir işlemdir.İlk başta 5dk aralıksız atlamayı denemeyin, 2dk atlayın 1 dk dinlenin 2 dk atlayın 2 dk dinlenin , 2 dk atlayın 1 dk dinlenin rutine çevirin ama hep 20-30dk civarında atlamış olun...Başka bir tavsiyem yoktur, bu söylediklerimle eğer yaparsanız kiloyu rahatlıkla verebilirsiniz.