azizak adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam, api ye erişim izni veriliyor tamam da, bu api sahibinin bu üyeleri para ile satamaması ile ilgili mesela. çünkü userlar ona ait olan bir mal değil, instagram üzerinde hesap alım satım ticareti dahi mümkün değil normal şartlarda

bu sebepledir ki ilk mail sahibi hesabı ne olursa olsun geri alabiliyor. çünkü hesabın el değiştirmesi satılması mümkün değil

hocam dediğim gibi api desteği mevcut, ama bu size onları ücret ile satma imkanı vermez bunun ticaretinin önünü açmıyor, onlar userlar size ait olan bir mal değil, ve siz onları belli değerler biçerek satamıyor olmanız lazım.
burda problem almanız satmanız değil ben de bot kullanıyorum ama bu yaptıklarımız tamamen doğrudur yasaldır dememize de gerek duymuyorum

yine sonradan uzun uzun konuşulmuş hocam sizin olmayan bi malın satışını yapmanız ile ilgili bir durum.
o userlar api desteği ile size izin vermiş olabilir ama bunun üzerinden ticaret yapma izni vermiyor, o userlar size ait bir mal, ticari kaynak değil, Ücretsiz sunulan instagramın üzerinden, belli verileri kullanarak para kazanıyoruz, instagrama karşı yazılan botlar ile vs

tüm bunlara ek olarak şunu belirteyim çoğunuz vergisini veren arkadaşlarsınız fatura vs kesebiliyorsunuz. ülkemizde de yaptığınız iş şu anda elbette yasal olarak niteleniyor. buna lafım yok
ancak işte dediğim konu var, instagramın yapay kısmı ile ilgili topluluk kuralı vs var hesaplarımız kapanıyor hatta bazen bu kuralı ihlalden dimi
Aslında mesele şu sen yan ürün geliştirebil diye bu tarz API lar var. Bu API kullanarak adamların marka değeierne ve politikasına zarar veriyorsan ya API kapatılır yada başka önlemler alırlar evet. Direkt olarak takipçi satışı yapılsın istemiyorlar ama bunun önüne de geçmek için büyük bir çaba sarf etmiyorlar çünkü bunun önüne geçmek için API politikalarını değiştirmeleri lazım ki çok zor bunlar yüzlerce yan uygulanmanın takipçi satışı ile alakası olmayan etkilenmesine yol açar. Diğeri de takipçi satışı yapılan API hesaplarını kapatmak Twitter API ile ugrastıgım sıralar sık sık kapanırdı API lar şuan öyle değilse bu şu anlama geliyor artık başa çıkamıyorlar ve sallamıyorlar.