- Yeni site 1-2 aylık = Tanıtım yazısı aldığı site 5 yıllık
- Yeni sitede 50 içerik var = Tanıtım yazısı aldığı sitede 1.000 içerik var
- Yeni sitede günlük ziyaret 100 = Tanıtım yazısı aldığı sitenin anlık ziyareti 100
- Yeni siteyi devamlı takip eden kişi sayısı 3-5 = Tanıtım yazısı aldığı sitenin domainini arama motoruna şakadak yazan kişi 500 (direk ziyaret)
- Yeni sitenin sosyal medya takipçisi bir kendisi birde arkadaşı = Tanıtım yazısı aldığı sitenin sosyal hesabı coşkudan kopuyor.
Sonra link almayı bilmez kalkıp işine yarayacak anahtar kelimeden bu siteye tanıtım yazısı yayımlamak için birde sağlam para veriyor.
1 hafta geçmemiş ki 1. sayfada özgün olan yazısı tanıtım yazısı yayımlanınca o site bunu sıralamadan 3-5 sayfa arkaya atıp tanıtım yazısı sitesi sıralamada direk ilk 3 içerisine giriyor.
Sonrada kallkıp Google bir şey bilmiyor, saçma sıralamalar, algoritmayı becerememişler, bu mühendislerin kafası çalışmıyor v.s. tarzında ya konu açıyor yada açılan konulara absürd mesajlar ekliyor.
Site içi linklemeyi bile beceremeyen tanıtım yazısı almasını becerememişse Google ve diğer arama motorlarının suçu ne?
Suçu kendimizde arayıp öncelikle bu tür konularda Google resmi hesaplarda yayımlanan en başta site kaliteleri yönergelerini okuyup blog ve webmaster forumda açılan konuları takip ederek kendimizi geliştirmeliyiz.
Sitenize verilen linkler konusunda Google her zaman "doğallık" derken önce "nofollow" konusunu bir güzel okuyup parayla satılan baklinklere başvurmak yerine bunun için ödeyeceğiniz ücretleri kullanıcılar için güzel içerikler hazırlayacağınız içerikler için ücret vermeyi bir kafamıza kazımamız gerek.
SEO = Backlink değildir.
Backlink gün gelir, parasını kendimizin ödediği bize doğru gelen mermi gibidir.