19 martta sitemin yıldızları gitti düşüş başladı sonraki 3 gün sıralamalarda gerileme devam etti 3. günden sonra hafiften bir yükselme oldu. 26 martta toplam kayıp % 50 idi. dün yine bir çok kelimede geriledim ve %20 daha hit kaybettim. baktım olacak gibi değil backlinkleri ahrefsden ve webmasters toolsdan kontrol edip ne kadar önemsiz gördüğüm domain varsa reddettim. bildiğim kadarıyla googlenin bunu işleme koyması bir haftadan bir aya kadar sürüyor en azından ben öyle biliyorum. ama dünden bu güne sıralamalar daha da düştü)) site hız yada mobil kullanabilirlik olarak ceza alacak boyutta soruna sahip değil, reklam kullanımı bir sayfada 3 ü geçmez. ne olduğunu anlamadım.
fakat bir site benim 3 linki menüye eklemişti 2 yıl oluyo, bu sitenin her sayfasından 3 backlink benim 3 sayfama geliyordu. bu linkler 404 olmuş ben yeni farkedip o linkleri ilgili sayfalara bir tanesinide anasayfaya yönlendirdim.) sonuç bir gün sonra %20 daha hit kaybı dediğim olay oldu)). dün disallow yaparken listeye bu domainide ekledim. faydamı zararmı getiren bir backlink bilemedim. bu gün site dahada düştü.) şimdi sitedeki ikinci ve üçüncü dalga düşüşün sebebi bunlar olabilirde olmaya bilirde. açıkçası kafam iyice karıştı) mobilden yazıyorum eksik anlatım ve cümleler için kusura bakmayın