Google Optimizasyon kategorisinde yine güzel bir paylaşım ve İPUCU ile karşı karşıyayız. (:
Herkesin parayla yaptığı işlemi, R10'DAKİ DOSTLARIMA ÜCRETSİZ Sunuyorum...Eklentinin yorumlarını vs okudum.Eklentiyi kullananlar çok memnun...Herşeyi para olarak görmediğim için, yardımlaşmayı ve paylaşım ruhu adına sizlere bu eklentiyi tanıtmaktan mutluluk duyarım..
Google Analytics'te Gerçek Zamanlı Oturum ve Hemen Çıkma Oranı'nı edinin. Google Analytics, Siteye giren bir kullanıcı ile son sayfa görüntüleme arasındaki sürenin uzunluğuna göre Sitede Geçirilen Süre'yi hesaplar. Bu, Sitede Gerçek Zaman Zamanı ve Hemen Çıkma Oranı istatistiklerini vermeyecektir.
Eklentiyi Sitenize kurmak için indirin https://bg.wordpress.org/plugins/red...e/#description
EKLENTİNİN ÖZELLİKLERİ
  • MonsterInsights tarafından Google Analytics ile uyumlu
  • Eski ve yeni izleme kodları desteklenir
  • Üstbilgi ve altbilgi arasında kod yerleşimi seçimi
  • Bir sayfanın yüzde kaçının kaydırıldığını izle
  • Zaman olay sıklığını değiştirme
  • Maksimum izleme süresi ayarla
  • Yönetici rolü için devre dışı bırak
Yorumları Türkçeye çevirdim..Sizlerde birkaç gün bu eklentiyi deneyebilirsiniz. Aşağıdakiler gayet memnun
Konunun diğer arkadaşlar tarafından görülebilmesi adına lütfen, EKLENTİYİ SİTESİNE KURAN, ve EKLENTİYİ KULLANAN Arkadaşlar yorumlarını paylaşabilir.
---------------------------------------------------------------------------------

@the_white; 2015 Yılında paylaştıgı değerli bir yazıyı da eklemeden geçemedim...
https://www.r10.net/google-optimizas...dusurulur.html

İçerik sitelerinde hemen çıkma oranını düşürmek için yapılabilecekler ile ilgili, internet sitemde yazdığım bir cevabı burada paylaşıyorum:

İçerik sitelerinde %70 civarında bounce rate (hemen çıkış oranı) normal olarak kabul edilmektedir (hemen çıkış oranı nedir; ana sayfa veya içerik sayfasından sitenize giren ziyaretçinin ikinci bir sayfaya geçmeden direkt olarak sitenizden çıkmasına denir). Sektörden sektöre bu oran değişiklik gösterebilir. Sizin sitenizin hemen çıkış oranı biraz yüksek. Yapabileceklerinizi aşağıda listeliyorum:
  • Yazı içeriklerinizi ziyaretçiyi tatmin edecek şekilde özgün bilgi ile zenginleştirin.
  • Yazılarınızı her paragrafa bir başlık koyarak görsel olarak kolay okunur hale getirin. Önemli kısımları kalın harflerle yazın.
  • Yazı içerisinden ilgili diğer yazılarınıza görünür şekilde bağlantı verin ve aksiyon kelimeleri (daha fazla bilgi için yazımızı okuyun vb.) ile ziyaretçilerinizi yönlendirin.
  • Kısa sürede okunabilecek metinler içeren sayfalar oluşturun.
  • Hemen çıkışın en yüksek olduğu sayfaları tespit edin. Ana sayfanızdan çıkış oluyorsa kategorilerinizi ve sayfa yerleşiminizi düzenleyin.
  • Sayfalarınızın hızlı yüklendiğinden emin olun. Aşırı yüksek boyutlu resim vb. içerik ile dolu olan sayfalar geç açılır ve ziyaretçinin beklemek için genelde zamanı yoktur.
  • Sunucunuzun aşırı ziyaretçi aldığında dahi sayfa açılış sürelerini uzatmaması için gerekli optimizasyonları yapın.
  • Gelen ziyaretçiye aradığı konu ile ilgili daha fazla içeriğe sahip olduğunuzu gösterin. Yazı altlarında aynı kategori ile ilişkilendirilmiş yazılarınızın görsel destekli bağlantılarını yerleştirin. Daha doğru ilişkilendirme için kategori sayınızı mümkün olduğunca fazla tutun.
  • Sayfalarınıza oylama eklentisi yerleştirin. Ziyaretçilerin düşük oyladığı sayfaların içeriğini geliştirmeye çalışın.
Sizin de bu konuda edindiğiniz tecrübeleriniz varsa ve paylaşırsanız siteme eklemek isterim.