constantine38 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Cevap veren arkadaşlara teşekkürler. Askerliğimi yaptım bu arada. Yaş 31 . 2 sene oldu geleli.
Başvur hocam sonra keşke başvursaydım demek yerine başvurdum yolunda,bulundum da olmadı demek var, yazılı sınavı gözünde büyütme geçersin diye tahmin ediyorum soruları basit(kpss ve üniversite sınavlarına nazaran kolay), mülakat spor ve sözlüden oluşuyor, sporda özel harekat parkuru kadar zor değil yani bu mesleği yapmak istiyorsan biraz atletik(v.k.i dediğine göre uygun) ve spor yapman gerek, daha önce hiç polislik,askerlik vs denemediysen pakura çalışmak için bulunduğun yerlerde yada yakınlarında illaki kurs vardır, bu tarz sınavlara hazırlayan onları araştırır bikaç sefer denersin, süre alırsın, ondada geçilmeyecek bir durum yok yani kondisyonun sağlamsa onuda halledersin, geldik sözlü mülakata tabi bunların en başında sağlık taraması olur, vücutta belirgin bir iz,leke veyahut hastalık vs yoksa sağlıktan da geçersin, sözlü mülakata dönelim çıkan soru tamamen şans, verdiğin cevap doğruda olsa yanlışta olsa orda vücut diline, ifade etme yeteneğine, diksiyonuna bakıyorlar sonra sonuç tevekkül, olursa olur olmazsa yapacak bişey yok hayırlısı.
Torpil(Referans) kısmına girmiyorum.Yapanda vardır, yapmayanda..Herkesin kendi bileceği iş.Yoksa bu polemik uzar gider.

Bekçi yardımcı kolluktur, Polis genel kolluktur.Yetki konusunda Genel kolluklar gibi geniş yetkiye sahip değildirler.
Karakol amirleri bölgeleri içindeki emniyet ve asayiş yönünden önemli mahal ve noktaları dikkatle göz önünde bulunduracak çarşı ve mahalle bekçilerinin vazife bölgelerini, açık ve kesin sınırlar göstermek suretiyle bir kroki üzerinde tespit ederler.
Bu kroki ile krokiyi açıklayan rapor bir teklif yazısına bağlanarak mesleki amirlik kanalı ile mahalli mülkiye amirliğine gönderilir. Krokilerde gösterilen bekçi vazife bölgeleri bu makamların onayı ile kesinleşir.
Bekçi, Genel Kolluk Kuvvetlerinin derhal müdahalesine imkan bulunmayan acele ve zaruri hallerde Genel Kolluk görevlerini yaparlar.

@emir_tnk; hocam, bence parayı yatırmadan önce bulunduğun yerde emniyet müdürlüğü'ne gidip durumu anlat onlar seni gereken birime yönlendirir ordan daha net bilgi verirler. Bana sorarsan sistem senin başvuruyu kabul etmeyebilir kanaatindeyim.Parayı yatırıp başvuruyu sistemden deneyeyim dersen, sistem kabul etmez çünkü e-devletten askerlik bilgini çekecektir.Tarihler çakışacağı için sistem onay vermeyecektir.Yatırdığın ücretinde iadesi yok diye biliyorum.Senin net bilgi edinmeden herhangi bir işlem yapmaman mantıklı olacaktır.

Hakkınızda hayırlısı olsun. Allah hepimizin gönlüne göre versin forumdaşlar.