Web sektörü iyice daralıyor. Google kitlenin bir kısmını adwordse, bir kısmını ise youtubeye döndürüyor iyice. Ayrıca google internetin o özgürlükçü ruhuna da ihanet ediyor.

Tüm herşeye daha geniş açıdan bakınca tekelleşme sürecinin tamamen ticari süreçle tamamlanacağı gayet ortada.

Google gerek bireysel olarak kullandığımız tüm web teknolojilerini gerekse web sitelerimizde kullandığımız tüm araçları kullanarak resmen bizi devre dışı bıraktı.

Bunca veri madenciliğini tamamen reklam süreçleri için kullanmaya başladı. Artık internet google yüzünden özgür değil. O amatör ruhla blog yazanların devri bitti. Hoş artık iyide yazsanız anlamı yok.

İşin en saçma yanını söylemeden geçmek olmaz. Kainatin en harika içeriğini üretsem de milliyet, hurriyet, sozcu, onedio, haber7 vs editörlerinin yolda yürürken aklına gelen iki anlamlı cümlecik ve gerisi benim harika yazım olduğunda bile en tepeden basliyor. Benim yazim ise 10 sene gecse de hit almayacak. Iste bu nedenle adalet yok diye dusunuyorum.

Yok seo, yok anahtra kelime yogunlugu, yok orjinallik, yok sadelik, yok semantik seo, yok mobil uyumluluk... Hepsinin hikaye oldugunu dusunmuyor musunuz?

Yeni web duzeni icin gelecege dair planlarimi daha esnek yapmaya basladim. Web kuculuyor, kuculurken google tum nimetleri ustune topluyor. Kalanlari buyuk projelere dagitiyor. En son kalintilar ise bizlere kaliyor. Bunu da paylatigimiz zaman bunca webmasterla elimizde bisey kalmiyor. ozetin ozeti budur.
Telden yazdim hatalar icin kusura bakmayiniz.