Örnek Olarak;
Vergi açısından : Yasal olmadığını düşünüyorsanız vergi ödemiyorsunuz demektir. Yasal olduğunu düşünüyorsanız vergi ödüyorsunuzdur.
Takipçiler açısından : Zaten takipçiler sistemlere girerken sözleşmelerde hesabının başkalarını takip edeceğini yazıyorsunuz onlarda o şekilde giriyorlar zorla yapılan birşey yok.
Bu halde 1. madde hariç yasal olmayan birşey yok. Google bu tarz şeyleri sevmeme açısı kişilerin bilgileri ile 3. part ağlara erişme olduğundan dolayıdır bu tarz şeylerde sorumluluk almak istemiyor. Takipçi satmak dijital üründür zaten hizmet veriyosunuzdur.
her ne kadar vergilendirme ile yasal olduğu zannedilse de şöyle bi durumu sormak istiyorum
bu şirketler, onların rızaları olmadan üzerlerinden para kazanmanıza sıcak bakıyor mudur izin veriyor mudur , sanmıyorum.
yapay şekilde sitelerin işleyen düzenlerine müdahale edip, onlar üstünden para kazanıyorsunuz, üstelik onlara yine yüzdelik bi kısım ile dahi ücret ödemeden.