Aina adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tesekkurler, peki Plesk ile tek bir site hostingi mi yonetebilirim yoksa birden cok site de yonetebilir miyim?

Merhaba Yazilim Sorunlari vs icin extra hizmet almayi dusunuyorum.

Sunucuyu Windows alsam CPanel kurma sansim var mi?
windows cpaneli var ama ben hiç kullanmadım, kendi kanımcada windows cpanelin pek sağlıklı olduğunu düşünmüyorum ama kullananların yorumuna bakmak gerek, size tavsiyem linux cpanel kullanacksanız, whm/cpanel plesk panele göre biraz pahalı... Yinedea herşey sizin tercihiniz, madem ücretli destek alacaksınız ozaman bi sorun olacağını sanmıyorum linux iyidir

celalyesil adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sistem gereksinimleri neler bilmiyorum, ben olsam linux alırım vestacp ve cyberpanel gibi ücretsiz sunucu yönetim programları var cpanelin ücretsiz versiyonu gibi düşünebilirsiniz. 2,5 €'luk bir sunucu kiraladım içerisine cyberpanel kurdum en ufak takılma olmadan çalışıyor sitelerim.
evet buda bşir altarnatif yanlız arkadaş yeni olduğu için hangi panel ve işletim sistemine hakim ise olması daha iyi diye düşündüm, hatta teknik destekği herzaman rahatlıkla buşacağı bir sistem olması daha iyi, sizin panellerde bi altarnatif kullanabilir aslında...