Alperen5034 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
googlenin bazı eğitimleri var onları geçince bayi oluyosunuz ozaman size reklam çıktığınız meblanın belirli %sini geri ödüyor. biz o şekilde yapıyoruz müşteri kaç verdi 100 lira mı 100 lira cıkıyoruz google belirli yüzdesini geri ödüyor. bu sayede müşteriye reklam cıkmak için reklam ücreti almıyoruz diyebiliyoruz.
Google'ın bayisi olmak mı? Hangi bayilik sistemi bu? Google belirli bir yüzdesini geri mi ödüyor? Hocam bu kadar yıldır bu sistemin içindeyim duymadım bunu açıklar mısınız? Nerede yazıyor bu?

the_white adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben saatlik ücretlendirme yapıyorum. 1 saat = 100tl şeklinde. Böylece çok kampanyası/reklam grubu olan, detaylı hesapların kurulumu ve optimizasyonu için daha yüksek ödeme yapmaları gerekiyor. Beni az yoran hesaplardan da az ücret almış oluyorum. Değişiklik geçmişinden takip ediyorum süreleri hak geçmemesi için.
Marin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
saati takip etmek ve sonrasinda ücret talep etmek zor gibi geldi bana hocam. Ama mantikli bir alış-veriş sistemi
Hocam 2 türlü çalışma oluyor sektörde

1) % ile bütçeden komisyon almak (vergi, stopaj, KDV gibi durumlarla uğraşmamak için ay sonunda harcanan reklam bütçesi üzerinden komisyonu hesaplayıp müşteriden ayrıca talep edebilirsiniz)

2) Sabit ücret almak (işin zorluğuna göre belirlenebilir) Aslında şuan siz bunu yapıyorsunuz, @the_white; 'ın söylediği mantığı geliştirip, mesela x müşteriniz için aylık kaç saat zaman ayırdığınızı hesaplayın, bunu saatlik bir ücret ile çarpıp, aylık ücretini çıkarabilirsiniz. Saatlik ücreti "adam saat hesaplaması" (Google'da örnekleri var) ile bulabilir yada ort. bir değer verebilirsiniz.