"GERÇEKTEN NEYİNİ ÖRNEK ALIYORSUNUZ" DİYE EKLEME YAPAYIM EN İYİSİ

https://youtu.be/GQxtWsITs2M

Bugün Fatih Sultan Mehmet'i örnek alanlar neden 6 dil bilmesini, matematik ve astronom bilgisini örnek almıyorlar? Sorsak 80 milyondan 75 milyonu Vatansever çıkar! Peki bu kadar Vatansever, Vatan'a ne veriyor? 75 milyondan kaçı bir Fatih Sultan Mehmet'in bilgisini elde etmeye çalışıyor?

Milli olmak için katma değerli ürün üretip, bunu dünyaya satacak insanları yetiştirmen ve eğitim sistemini de bu temelde kurman lazım. Katma değer demek, bir değerin üstüne değer katmak demek. Neyin üzerine katılacak bu değer? Dünyadaki en iyinin üzerine... Dünyadaki en iyiyi bilmeden, evrensel olmadan, nasıl değer katacaksın onun üzerine?

Katma değerli milli ürün üretmek için evrensel olmak lazım. Milli ürünü evrene sokabilmek için satacağın insanları tanıman lazım. Yani milli olman için evrensel olman lazım. Evrensel olmayan milli olamaz! Olanı olması gereken gibi göstermek isteyenlerin aksine, Prof.Dr.Özgür Demirtaş olması gerekeni çok güzel izah etmiş. Kendisi kutluyorum, böyle adamları Milli Eğitim Bakanı yapsalar ülke kalkınır Şuan ki Ziya Selçuk da iyi aslında ama eğitim sistemini kurmak çok farklı bir deneyim gerektiriyor diye düşünüyorum.