Birkaç kişiye attığım pm'i burada konu olarakta paylaşıyorum. Yardımcı olabilecek arkadaşlar ulaşırsa sevinirim.
Alıntı
Selamlar Herkese,

Sorunum ise site açılış süresinin uzun olması.

İçerikler, zamanında bot ile çekilmişti, çok güçlü bir site değil ama 60 bin konu var içerisinde bot ile eklenen.
Asıl sorun ise, örnekteki linkte gördüğünüz üzere, resimlerin tek boyutta siteye yüklenmesi, bu yüzden de konu da görüntülerken küçük görselleri de tam ekrandan okuyarak küçültüyor. Bu da aşırı bir yük bindiriyor sisteme girişlerde.

Şimdi gelelim çözüm için neler yapabileceğimize,

Her resimin bir küçük boyutunu oluşturup farklı klasörde, ona tıkladığında mı suanki ana resme gitse?
Yada ajax ile yüklemeden sonra 5 saniye sonra mı aktif edilse resimler ?

Bu konuda nasıl bir çalışma yapabiliriz ?

Sistemde 60 bin konu, 990 000 resim mevcut.

saygılar

Alıntının dışında ek bir özet daha geçeyim. Bir sitem var x.com misal, bu siteye bot ile içerikler çekilirken resimler tek boyutta eklenmiş. Her konuda da 15 20 görsel var, bu resimler de bu şekilde konuda görüntüleniyor:

durum böyle olunca da her resmi tam ekran okuyup, html 100x100 gibi size etiketi ile küçültüyor. Durum böyle olunca da hem tarayıcının ufaltma işlemi uzun sürüyor, hemde resmi tam ekran okuduğu için tam boyutta, açılış süremiz 10 saniyeyi buluyor.

sitede 60 bin konu, 990 bin küsür resim oldugunu unutmadan, bir çözüm arıyorum. ücretli / ücretsiz fikir ve desteklerinizi bekliyorum