Böyle düşünürseniz bitersiniz, yıkık bir insan olursunuz. Böyle düşünmeyin sadece zamana bırakın, sigara - alkol alışkanlığınız yoksa başlamaya bile yeltenmeyin sonra hayatınız yoluna girdiği zaman sigarayı bırakamıyorsunuz. Çevrenizdeki en çok sevdiklerinize ister istemez zarar veriyorsunuz.
Sigara çok lanet bir zehir, bir ortam oluyor hemen pat yakıyorsunuz, çayı görüyorsunuz hemen dur çayın yanında güzel gider diyorsunuz hemen bi tane daha yakıyorsunuz. İçmeyin demiyorum çünkü ben günde 2 pakete yakın sigara içiyorum. Diş teli tedavisi görüyorum kaç defa doktorla kavga ettim lekeler yüzünden. Kötü bir alışkanlığınız yoksa bu dönemlerde bu kötü alışkanlık edinmeye meyilli olursunuz. Bu tarz olayları eminim az çok herkes yaşamıştır.
Benim 3 yıllık ilişkim bitmişti, geçen gün evlilik için bir adım atmış ortak arkadaşlarımızdan birinden haber geldi inanın görünce eski sevgilimin evleneceği için çok sevindim çünkü hayatımda ondan daha iyisini buldum, bana daha iyi geliyor kafa yapımız çok iyi her şeyden önemlisi niyeyse birbirimize çok güveniyoruz anlam veremediğimiz şekilde güveniyoruz birbirimize. O da başkasını tercih ettiğine göre o da kendince benden daha iyisini bulmuş. İyi ki bulmuş en azından yeni bir ilişkiye başladığınız zaman aklınızda bir soru işareti kalmıyor.
Önceyi unutun artık, önünüze bakın benim ilişkim bitince sigaraya ve alkole daha çok sarıldım. Yavaş yavaş kendimi öldürmeyi istiyordum zamanla önceden yaşadıklarını unutuyorsun, hayatına çok farklı insanlar giriyor. Eminim sizin için de her şey düzelecektir.
Güzel düşüncelerin ve önerilerin için teşekkür ederim. Sigarayla işim olmaz ama yak yak yak deyip alıp yakasım gelmedi değil. Alkol alışkanlığım var da cebimde 5 Lira para var yoksa tam içmelik bir akşamdı. Yarına bakacağım artık hal çaresine.
Söylediklerini mantıksal olarak doğru kabul edebilirsin, herkesin herkese vereceği tavsiyedir. Senin adına sevindim, senin için yanlış insanmış çünkü ve evleniyor olmasına sevindiğine göre içinde kırıntı bile kalmamış. Ama benim mantığıma da uygun gelmiyor yazdıkların. Dediğim gibi, birbirmizin diğer yarısıydık ve hayır, kendimi kandırmak değil.