tdemirtas adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Evin bir odasını şahıs firmasında şirket gösterebilirsin. Yazar kasa şart değil. Aylık damga vergisi 3 ayda bir stopajın ve şirket kurdugun için başka biryerden aigortalı değilsen bagkur ödemen olur, muhaebeciyi unutmamak lazım ( yılda bir defter tasdik parasınıda ) yani yiç birşey yapmasan aylık 1000 / 1500 giderin olur.
anladım hocam bir bütçe ile açmak gerek yani, tabela vergisi ödüyormusun peki?

bdemiraki adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şahıs Şirketi açması en ucuz olanı ama yinede belli bir bedeli var hocam.
Temel Ücretler :
-Muhasebeci ücreti-Ticaret odası kaydı ücreti -Yazar kasa normalde gerekiyor ama home office'de durum nasıl bilmiyorum.
İnternette Şahıs Şirketi Maliyetleri 2019 olarak aratabilirsiniz ama görmediğiniz bir şey olursa muhasebecinize danışarak sorabilirsiniz, onlar şahıs şirketi kurulumu hakkında bilgiye sahip ki kurmak istiyorsanız bir tane muhasebeci bulmakta zorundasınız.
Dip Not: Şuan " 18-29 yaş arası girişimciler "
ben açmayı düşünüyorum aylardır şuan freelancer olarak çalışıyorum fakat gelir miktarımın çok fazla olduğunu düşünüyorum bir freelancere göre yani belkide gereksiz sıkıntı yapıyorum ama bankalarla devletle sıkıntı oluşmasını istemiyorum ilerde çünkü daha önce forumda gördüğüm kadarıyla bir kaç kişiyi siber suçlardan arayıp para giriş çıkışını sormuşlar onu gördüm tedirgin oldum. Ve ben tutacağım muhasebeciye güvenemiyorum yani muhasebecilerin hiçbirine güvenemiyorum ve bunu her söylediğimde arkadaşlarım o zaman senden bir b**** olmaz risk alamıyorsun diyor muhasebeciye güvenemem sizce gereksiz yaptığım bir davranışmıdır hocam? adamlar tanımadığı bir muhasebeciyle işbirliği yaparak firma açıyor ve hiç şüphe ve kuşkusu yok ben boş yeremi kafamı yoruyorum?