Amxmodx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Herkese selam. Şuanda bir üniversitede okuyorum fakat bırakıp aöf ten bir önlisans veya lisans programı okumak istiyorum. Araştırmama göre çok az bir puan istiyor fakat ben bu sene üniversite sınavına kaydolmadım çünkü aöf aklımda yoktu. Neler yapabilirim?
Daha önceden AÖF, sınavsız olarak büroya gidip kayıt olma yoluyla istediğiniz bölüme kaydınızı alıp onaylanınca bilgi veriliyordu fakat son 4-5 yıldır üniversite sınavına girip aldığınız puanla üniversite tercihi yaparak kayıt olabilme şartını getirdi.Bu seneki üniversite sınavına kaydolmadıysanız malesef seneyi bekleyeceksiniz yada AÖF bazen sınavsız ikinci üniversite kapsamında ilan açıyor onu takip etmeniz gerekir.Ondada size verilen linkten başvuruyla ilgili bilgileri ve belgelerini edinip büroya gidip başvuruda bulunuyorsunuz onaylanırsa kayıt olursunuz.Tahminen üniversitenin güz dönemi başlamadan(üniversitelerin tercih zamanı) çıkar ama dediğim gibi her zaman böyle bir fırsat tanımıyorlar.AÖF'ü takipte kalmanız faydanıza olacaktır. İyi forumlar.