Empower adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
O iş öyle değil hocam. 10 Milyon görüntülenme aşağı yukarı 100-150 tane pinin toplam görüntülenmesi olur. Diğer pinler ortalama 2-3 bin görüntülenme alır ama en az 1 hafta beklemek lazım onun için.

Hesaptan her atılan pin keşke 10’ar milyon alsaydı.

Ayrıca: Pinterest’e reklam vermek kazançlı bir iş değil. Kullanıcı oldukça bilinçli, reklamlar ile ilgilenmiyor. Arama sayfalarında çıkan sonuçlar ya da Google’dan açılan sayfalar daha çok ilgi çekiyor.
Yani bilemiyorum ben daha işin başındayım ama mesela sizin gibi eski hesap sahipleri pinterestten bir ürünün tanıtımını yapsa bence reklam çıkmaktan daha etkili olur. Sonuçta farklı hesaplardan pinleme yaparak hedef internet sitesine 1000 alakalı kullanıcı gönderebilirsiniz diye düşünüyorum. Bunu adwordste yapmaya kalktığımızda 1000 liraya zor yapıyoruz. Üstelik yabancı kullanıcı için daha da pahalı. Pinterestten firmalar için reklam çıkmak ileride bir iş kolu olabilir bence. Ben bile elimdeki hesaplarla atıyorum bakım kremi satan bir siteye 1000 kullanıcı gönderirim. Tabi baştan dediğim gibi işin ayrıntısını, olurunu olmazını tam bilemiyorum şimdilik.