Kılıç vesair isim demiyorum, yarın ne olacağı belli değil, belki adam kalkıp iade yapıp banını açtıracak. Ama şunu demek istiyorum, bu işlerde erken trade puanı veren A kalite, güvenebilirsiniz, çok güveni diye yorumlar yazan, hatta her mesajına beğeni falan atanlar var ya, hele forumda eski ve güçlü üyelerden bunu yapanların, bu tür sorunlarda sorumlulukları var. Çünkü bu davranışlar o ister sazan deyin, ister mal deyin, ister mazlum deyin, o kişileri doğrudan etkiliyor. Foruma geleli 2 gün olan bir kişi forumda yüz kişiyle "hizmet alışverişi" yapabiliyorsa, bunda bilerek ya da bilmeyerek onun ayağının altına kürsüyü koyanların katkısı büyük.
Onlar kadar, hizmet alıp hizmetten memnun kalmadığını, aradığını bulamadığını söylemeyenlerin de payı yine büyük.
Bizler burada forumda izleyici olarak ne görüyoruz? En canlı renklerle boyalı ilanlar, bunların müşterileri, müşterilerinin belirsiz yorumları, gerektiğinde destek yorumları (ama aklı olan ortada elle tutulur bir şey olmadığını da görüyor), sonra bir gün bakıyorsun mesele patlamış, büyük para yatırıp canı yananlar dışında kimse ortada yok. Olumlu trade puanı verenler ya da "hadi canım birkaç ay daha dişimi sıkarım iyi olur inşaallah" diyenler ses çıkarmamış, bir noktaya gelinmiş, o esnada daha niceleri kervana katılmış.
Hizmeti vaad edilen şekilde alamayıp ses çıkarmayanların vebali çok büyük diyorum.