Belirli bir standarta siz de kendinizi bağlamışsınız,ama suçlu siz değilsiniz;suçlu sistem..
O kadar normal geliyor ki artık insanlar kendilerini köleleştiren sistemi olağan görmeye başlıyor bir yerden sonra itiraz yetisinide kaybedip olanla yetinmeye başlıyorlar.At gözlüğü ile hayat yaşanmaz,gözlüğü çıkarıp dışarı bakmadığınız sürece sadece gördüğünüz açıdan yaşarsınız hayatı..
Kötünün iyisi misali !
Öncelikle üzerindeki baskıyı yaratan sistem değil toplumdur.
Mağara adamı zamanında başka bir sistem vardı.
Orta çağda başka bir sistem vardı.
Modern çağda bugün başka bir sistem var.
Sistem değişiyor ama değişmeyen şey sizin düşündüğünüz tip özgürlüğün var olmadığı.
Bu iş sistemden bağımsız.
Bu iş insanın sürü hayvanı olmasından kaynaklanıyor.
İnsan doğada kendi başına hayatta kalamayacak kadar zavallı bir tür.
Bizi güçlü yapan birleşebiliyoruz ve zekalarımız ve kaslarımız bir amaç uğrunda organize edebiliyoruz.
Bu sayede birileri doktorluk yaparken birileri işçilik yapabiliyor ve türün hayatta kalma ve kendine yeterliliği artıyor.
Ama kimse senin kafana silah dayayarak sana işçilik yaptırmıyor.
Lise hayatı boyunca hem okuyup hem çalışıp, kendi dershane parasını ödeyip, tıp kazanan, sonra gündüz okulda, gece bir restoranda bulaşıkçılık yaparak okuyup doktor olan bir arkadaşım var.
Bu adam özgürlüğünün bedelini ödemiş. Sana sorsak bu adamın bu kadar bedel ödememesi lazım dersin.
Oysa tıp fakültelerinin kontenjanını tıp okumak isteyenlere oranladığında eleminasyon kaçınılmaz hale gelir. Ve sadece kapasitesi yetenleri ve bedel ödeyenleri buraya alırsın.
Eğer modern çağda bahsedilen sürüden ayrılarak mutlu olanlar yalanı hiç bir zaman gerçek değil.
Topluma ters fikirde olanlar da yalnız kalmıyor, toplum içinde kendi gibiler ile sosyalleşiyor ve kendi alt grubuna bağlanıyor.
Bu sefer bu grubun ortak fikirleri oluşuyor ve bu gruba ters düşünenler bu grup tarafından dışlanıyor.
Bu işi ah şunu anlayabilseydiniz, ah siz sistemin kölesi olmuşsunuz gibi bir söylem düzeyinin üzerine çıkarmanız lazım.
Bana sistemin kölesi olmamak için ne yaptığınızı ya da neler yapılabileceğini anlatın.
Ben size söyledim.
2 bin lira maaşla köle gibi çalışan adama bunun karşılığında sigorta primi de yatırılıyor.
Ben bu işi sevmiyorum, müzik yapmayı seviyorum diyorsanız işi bırakıp bir enstrüman alıp sokaklarda çalıp para toplayabilirsiniz.
Özgürlüğün bir bedeli var. Ödeyebiliyorsanız özgürsünüz. Ödeyemiyorsanız özgürlüğünüzü sisteme verip karşılığında konfor alabilirsiniz.
niz.