EmrecanKitir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İnsanlar keyfinden almıyor herhalde doları. Güven vermeyen iktidar, yanlış izlenen para politikaları, israflar. Bir tweete bakan ekonomi.. TL'ye kendi vatandaşımız güvenmiyor, yatırımcı neden güvensin dimi ama? Herkes parasının değerini koruma çabasında.
Güveni önce halk verir bence ? halk güvenmiyorsa yatırımcı neden güvensin ?
yıllardır sürekli pompalanıyor ha öldü ha ölcek diye mantık ben sadece açık yürekli olalım diyor Atatürk bize bu toprakları dolar alalım saklayalım diye kuhtarmadı piyasanın paranın %50 dolar şuanda ve son 2 gündür bu oran hızlıca artıyor düne öglene kadar dolar sakindi saat 16.00 dan sonra fırladı
biraz analiz yapmanızı ve arada olsa ekonomi kanallarını izlemenizi tavsiye ederim şahsen ben bloomberght tavsiye ederim bizim evde sadece bloomberght izlenir ve takip edilir sizin mantık bakarsanız çikolota fabrika olan ukrana başkanı yüzünden herkes dolar alıyor ve 1 emekli maaşı 50 dolar

Zengin ile fakir arasında uçurum var zenginkerin çok büyük kısmı 1 milyon tl altında araba kullanmıyorlar fakirlerde ise en iyisi 40 yaşında araçlar.

bizde böyle olma yolunda gidiyoruz ama bu vatandan başka vatanımız yok.

Gün vatan savunma günü bence Atatürk bize böyle öğretti çünkü.
Biz bu vatanı dolar değil dedelerimiz ninelerimiz sırtlarında taşıdıkları top mermileri ile kuhtardık siz ben Türkiye güvenmiyorum diyorsunuz.
israf yapan biziz her yıl iphone alanda gene biziz ? olayı farklı açından bakmanızı rica ediyorum ayrıca yıl sonuna kadar dolar hesapı dolar tutanlar %20 alınan kesinti %50 geçecek ki TL değer kazansın.
Ayrıca ben kesinlikle siyaset yapmıyorum dolar güvenmek sadece parası olanları daha fazla zengin eder.biz 3 kuruş muhtaç olanları ise daha fazla fakir yapar.

efkar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sosyal Medya ve web sitesi işleri için hizmet veren bir freelance çalışanım. Yaklaşık 9-10 aydır mevcut müşterilerimin ikisini paramı ödemedikleri için toplamda 5bin tl gibi bir paradan vazgeçerek bıraktım. Geriye 4 müşterim kaldı. Şu anda piyasadan alacağım 20 bine yaklaştı. Ama ayda cebime giren 800-900 tl. İş var para yok yani. Kira ve masrafları denk getirmek için taklalar atıyorum. Şimdi acaba elimdeki müşterileri bırakmadan başka bir daha bulabilir miyim arayışına girdim. Ekonomide harikalar yaratmıyoruz ama millet biraz da seçim sonucu ve sonrasındaki gelişmeleri bekler halde. Kriz daha yok ama resesyonu krize çevirmek için bütün şartları biraz da kendi elimizle oluşturuyoruz. Üstüne Amerika her gün yeni bir bomba patlatıyor. Dün Avrupada açıklanan raporlar ve rakamlar var. O da üzerine toz biber oldu.

Kısacası ülkemizde ekonomi çok iyi değil ama bunun küresel anlamda da bir karşılığı var. He ülkemizde ekonomi durumu iyi olsaydı belki bu dünya piyasalarında oluşan havadan yine bir teğet geçme sonucu çıkarabilirdik. Ama bu şartlarda en iyi ihtimalle resesyon devam eder. Varsa çözümü biri aydınlatsın
Mutlaka R10 Ekonomistler Açıklama yapar sorunuza.

Oyun_Bozan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ortada bir kriz var fakat bunun bir çok sebebi var direk olarak alaycı bir şekilde devleti suçlamak ciddiyetsizlikten başka birşey değil

En önemli faktörlerden biride
Parasını dolara, faize bağlayıp kolay para peşinde koşup sonrada kriz tellallığı yapanlar.
Amaçta zaten o dolar 10 15 tl seviyesine çekip sonra vurgunu vurmak Zengin daha fazla zengin Fakir daha fazla fakir olması için.