Hepinizin görüşlerini okudum, fakat bana göre (özellikle bizim ülkede) bütçe herşeydir. Mesela bu konuyu gören 2 arkadaş benden botu yazdırdığım arkadaşa ulaşmak istediler, müşteri 1'di 3 oldu. Ki bu böyle artar gider performans+maliyet ikilisinde.
Mesela ben sanal haricinde normal hayatımda tatlı ustasıyım (pasta,simit,tatlı vs.). Benim çalıştığım çoğu yerler fiyatları piyasaya göre çok fazla yüksek tutuyorlar. İnanın zar zor ayakta duruyorlar. Fakat benim arkadaşımın çalıştığı küçük, ucuz ve temiz iş yapan bir dükkan ise dünyanın parasını kazanıyorlar. Bizzat şahit oldum ramazan ayında hergün 150bin tl ve daha fazlası ciro yapıyorlar. Tonlarca tatlı yani.
Burda demek istediğim kaliteli hizmet+düşük maliyet bana göre daha çok kazandırır.
Evet haklısınız ancak düşük fiyata kaliteli hizmet vermek için iyi bir pazarınız olması gerekiyor, bu pazar oluşana kadar da düşük fiyatlar sizi ayakta tutabilir mi ? Günden güne düşen işler olan borçlar sirkülasyonun azalması freelancer çalışanları çok fazla etkilemiştir diye düşünüyorum. Genel olarak haklısınız fiyatlar arasında uçurum olabiliyor.