Benimde organik yumurta fikrim var. Elimde 3-4 dönümlük arazi var.
Yeni kümes yaptım 400+ tavuğu alır. Boş alana komple yonca ektim.Dileyen yıllık yada aylık ödeme yapar dileyen haftalık gezen tavuk yumurtası alır.
Hatta dileyen kendi tavuklarını gönderir biz bakarız onlar için ayrı bölme yapılır vs. Yada bizim tavuklarımızdan alır yine ayrı bölme yaparız ne yumurta çıkarsa göndeririz.
%100 gezen tavuk yumurtası. Öyle çadırdan kümes yapıp hayvanların içinde dolaştığı ortam yok. Aksine koca boş bir alan. Yonca ekili sürekli toprak sulanır, sürülür.
Ama fikir tabi. Şuan için kendim 2 günde bir koli yumurta alıyorum. Satmıyorum eşe dosta veriyorum ücretsiz şekilde.
Hocam birkaç videoda rastladım, dev gibi bahçelere insanlar giriyor, dilediklerini toplayıp çıkışta ödemesini yapıyor. türkiyede bu yok gibi bir şey.
Ama insanlar organik temiz ürün de bulamıyor. Bu bahçe+tavuk olayı ileride yaygınlaşır diye düşünüyorum.
fikir süper tabiki .
ama bungalov kısmı riskli ve bütçe gerektiren husus en kötü 20 bin tl yer 20 m2 sundurmali bir bungalov piknik masası ve kazma kürek konacak kilitli ufak bir yer yeterli olur bahçe için.
ama kazandırmaz hocam bilgine
Hocam bungalov dedim ama onun masrafı çok yüksek. Çok daha düşük bir maliyetle bahsettiğiniz gibi bahçe kulübesi yapılabiliyor.
Benim düşünceme göre devremülke oranla hem daha ucuz hem de daha avantajlı. Doğa içinde sağlıklı bir haftasonu tatili + uygun fiyata doğal sağlıklı sebze vs talep göreceğini zannediyorum.