Neden asla?
Daha 10 dakika evel hatun ile bu konuyu konuştuk. Bugünden itibaren belgesel hariç tüm yayınlar yasakladık evde. Telefonlardan wifiyi kapattık, hücresel verileri kapattık. Televizyondan youtube ve netflix uygulamalarını sildik.
Ne olursa olsun senin video doğru ve düzgün olabilir. Ama video sonunda karşısına çıkacak videolar öyle olmuyor. Bazen gözden kaçırdığımız an olmadık izlenmemesi gereken şeyleri açıp izleyebiliyor.
Dün çocuğu bahçeye götürdüm. Tahtadan bir kılıç yaptım aşağı yukarı tavukları kovaladı durdu. Eve geldiğinde uyuması bir oldu. Sabah 10da kalktı o yorgunlukla. En güzeli doğa aslında.
Video içeriklerin uygunluğu dışında çocukların saatlerceyada artık 15-20 dakika diyelim robot gibi onları izlemeleri normal mi ? Ellerinde telefon veya tablet kafaları eğik. Fiziksel olarak bir kere zararlı. Onun dışında o içerikleri izleme süresi kadar aileleri ile sohbet etmeleri , soru cevap yapmaları , bence daha etkili olur.
Sorduğum soru gayet açık. Bu videoları çocuğunuza izletirmisiniz nokta.
Siz youtube da çocuğunuza video izletiyormusunuz gibi algılayıp tüm nefretinizi buraya kustunuz. Bende youtube da bir çok videoyu tasvip etmiyorum. bende kızıyorum. bende engelliyorum. izin vermiyorum. sanki gönderdiğim videolar o videolarmış gibi çocukları kötü yollara sürüklüyormuşgibi yorum yapmanız hem benim için hem oğlum için ne kadar rencide edici. buna çok üzüldüm ki bir çocuk yetiştirmek onunla her saniye ilgilenmek ne kadar zor bir baba olarak bilmeniz gerekir