bFeeL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Videoda otofokus olduğunu sanmıyorum.
Videoda takip sisteminin olduğunu hiç sanmıyorum.
Hadi geçtim varsa bile başarılı olduğunu hiç hiç sanmıyorum.
Her şey tamamsa bile objektiften dolayı bunların başarılı olacağını da hiç sanmıyorum.

Tabi elimde 650D yok, o nedenle kullanan birinin yorumları daha sağlıklı olur.

Hareketli bir şey çekeceksen eğer 50mm dar kalabilir. 1.6 crop sensör var onda. 75mm gibi olacak düşün mesela. Bir de hareket edeceksin, alan derinliği ile yer değiştirmeyi düşününce fokusu tutturmak hakikaten ustalık ister. Ama geniş açıda tüm bu olanlar çok daha kolay. Yanlış ayarda bile kurtarabilir seni ama 1.8'te ufacık bir hata bile çok sırıtır. Ama biri masada oturacaksa, hareket etmeyecekse 50mm ve açık diyafram harika olabilir. Tam olarak ne çekeceğini belirtirsen daha iyi olur. Yada örnek bir video atarsan da olur.

Biraz sağa sola çevirilmesi gerekiyorsa kaliteli tripod şart. Ama fotoğraf makinesi hiç hareket etmeyecekse çoğu tripod iş görür.

Lensin ve fotoğraf makinesinin otofokus özelliği olmasının bir önemi yok. Video'da var mı? O segment ürünlerin çoğunda video'da otofokus yok. Varsa da yani performansı nasıldır? 50mm 1.8 ile ne kadar iyidir? 5D Mark IV kullanıyorum ve USM objektif. Ona rağmen %100 memnunum diyemiyorum.

Edit: Gerçi gizlenerek demişsin ve sabit durulacakmış. O zaman manuel fokus da olur. 50mm de olur. Hatta 50mm daha iyi olur.

Evet hocam kamera tripotun üstünde sabit kalıcak. Başında biri durucak. Ben 5 mt ileride falan kuzenim ile eylemleri gerçekleştireceğiz. İşte kuzenim dilenirken sanki onu ben dilendiriyormuşum gibi uzun zamandır planladığım bu projeyi çekmeye çalışacağız. halkın tepkilerine bakacağız.