Ne güzel insansınız, ne güzel babasınız. Ben 24 yaşındayım üniversite öğrencisiyim. Annemle babam bundan 5 sene evvel babamın parayı bulması ile orantılı olarak başka birisini bulmasından dolayı ayrıldı. 3 kardeş annemle yaşıyoruz. Diğer 2 kardeşim daha küçük (biri 17 diğer 10) kendisinin mal varlığı var. 700 bin liralık evde oturuyor günlük 4-5 bin lira ciro yaptığı bir işi var. Annemi kandırıp anlaşmalı boşanma yaptııkları için aylık 5 sene önce 2500 lira nafaka ödemeyi kendi kabul etti fakat 5 senedir hiç bir zaman o nafakayı tam ödemedi. Ben kendimi geçtim çalışıyorum, okuyorum burs filan derken kendime yetebiliyorum Allah'a şükür ama o çocukların hiç bir ihtiyacına derman olmadı. Okul paralarını ödemiyor. Çok daha kötüsü bayramdan bayrama çocukları arayıp görüyor. Küçük kardeşim babam ne zaman arasa heyecanlanıyor, onu göreceği için çok mutlu oluyor ama o görüşmelerinde bile çocuklarla ilgilenmiyo neredeyse. Bana bundan bir kaç yıl önce bi söz söyledi kanım dondu "Benim hayatımda ben hariç herkes figüran, önemli olan benim başka kimsenin benim için önemi yok." İnsan çocukları için nasıl böyle düşünebilir diye düşünüyorum yıllardır. Senin kanından senin canından. Beraber iş yaptığımız zamanlarda, her sinirli olduğunda beni mirasından reddetmekle tehdit ederdi. Hayatım boyunca hiç babama sarılamadım. Hiç babam deyip doya doya öpemedim. Hiç korktuğumda veya başım belaya girdiğinde arkamda babam var diyemedim ama onun yüzünden nezaretlere de girdim, onu alkollü olup da sağda solda sızdığında da topladım.
Yüce Allah umarım size istediğiniz gibi oğlunuza kavuşmanızı sağlar. Umarım bir çocuk daha baba hasretiyle büyümez. Bir çocuk daha babasına sarılamamanın onu doya doya öpememenin özlemiyle büyümez.
Dünden beri okuyup yorum yapan dua eden tüm arkadaşlarıma, eğer benden küçüklerse kardeşlerime teşekkür ederim. Cuma vakti belki birimizin duası kabul olur birine faydamız dokunur.. İnşallah. Bir arkadaşım; (onun da 7-8 yaşlarında bir oğlu var) şunu anlatmıştı çok üzülmüştüm.. Çocuk babasına mail atıyor tabi babası çoluk çocuk dünya umurunda olmayan arayıp sormaya bir adam - bu garibim böyle bir babaya sahip olmasına rağmen yine mail atmış heyecanla, çocuğa doğal olarak otomatik cevap dönmüş.. O kadar üzülmüş içerlemiş ki çocuk. Ölene kadar bunu unutmayacağım demiş annesine üstelik bayram günü daha bak kaç yaşında..
Dünya küçük kardeşim.. Donsuz geldik bu dünyaya, bir kefenle de gideceğiz.. O bahsettiğin malı da mülkü de veren Mevla. Verdiği gibi almasını da bilir... Sen hiç canını sıkma.. O kardeşine çok üzüldüm ama dedin ya çok seviniyor diye.. Ben de işte soruyorum babam diyorum sen beni az mı özledin orta mı özledin çok mu özledin diyorum. Çokk diyor.. O kadar seviniyorum ki.. Okula başladı bu sene.. Çağırmadılar tabi beni.. Ben biliyorum ama gitmedim şimdi kendimi orada tutamam ağzıma geleni söylemeyeyim çocuğa stres olmasın diye.. Sordum kim geldi oğlum seninle ilk gün dedim.. Annem dedi babam dedi.. "beynimden vuruldum..." oğlum dedim "kim senin baban??" kime baba diyor bilemedim.. Ben de gitmemiştim ki.. Şu tiplere ana maskesiyle ortada gezen insanlara bakar mısınız.. Şimdi bu insanlar (eski eşim) hali vakti çok iyi çok zengin ya.. Sürekli bana. Ben doğurdum benim çocuğum deyip duruyor.. Parası pulu, senin bahsettiğin baban gibi evi barkı da var ya.. Kolejde de okutuyor.. Çocuk beni sevecek bana bağlanacak diye ödü kopuyor..
İşte gençler evlenmeden önce değil 10 kere 100 kere düşünsün.. Bak burada canlı örneğim karşınızda.. Hani gençler diyor ya "ben bilirim ben kiminle istersem evlenirim" diye.. İşte yapmasınlar onu.. İstişare sünnettir. Sen dinle büyüklerini arkadaşlarını yine aklına eseni yaparsın ama dur bir dinle.. Ailesini gelmişini geçmişi gözden geçir..
Yani insan hain olabilir, beş para etmez adam da olabilir, hırsız da olabilir ama hiç değilse ana baba olabilmeyi başarın ya.. De ki ben dünyanın en ******** adamıyım ne yapayım karakterim böyle ama evladım söz konusu olduğunda dünyayı tanımam de..
Çok üzüldüm sana.. Mevla ağız tadı, annene kardeşlerine sağlık sıhhat bol kazançlar versin.. Dediğim gibi zamanı gelir sondayı boruyu takarlar bir tarafına yatağa da bağlarlar.. Sonra aaah aaah edersin ama iş işten geçmiş olur..