Microsoft, bugün Windows Defender virüsten koruma yazılımını macOSa getiriyor. Yazılım devi, bunun sonucunda Windows Defender Gelişmiş Tehdit Korumasını (ATP) Microsoft Defender Gelişmiş Tehdit Koruması (ATP) olarak yeniden adlandırıyor. Microsoft, Mac için özel bir Defender ATP istemcisi yarattı ve hızlı tam taramalar yapabilme yeteneğiyle karışık tam virüs ve tehdit koruması sunuyor.
Hem Windows PClerin hem de Maclerin karışımı olan ortamlarda antivirüs korumasını denemek isteyenlere sınırlı bir önizleme sunulacaktır . Microsoft, istemciyi güncel tutmak için MacUptaki AutoUpdate yazılımını kullanıyor ve macOS Mojave, macOS High Sierra ve macOS Sierra kullanan cihazlarda kullanılabilir.
ATPnin işletmelerle sınırlı olması nedeniyle, Microsoftun Microsoft Defenderın tüketici sürümünü Mace aktarmayı da planlayıp planlamadığı belli değildir. Defender şu anda varsayılan olarak antivirüs koruması sunan Windows 10da yerleşiktir. Her iki durumda da, Microsoft, Microsoft Defender ATP müşterilerine sınırlı bir önizleme sunuyor ve
buradan kaydolabilirsiniz.