Oyun_Bozan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sistem bozukluğundan bu her konuda aynı hantal bir alt yapımız var.Sorunun hepsi devlette mi tabiki hayır inşaat ta çalışan işçiye baret tak dersin baret takılırsa ben çalışmam der çekilir kenara bunun gibi nice örnekler var. Önce vatandaş olarak kendimizi düzeltirsek sistem bir şekilde düzelecektir.
Bu söylediğinin tek bir açıklaması var.
Yine Devlet

NEDEN DEVLET :
Adam maaşı neyse ona göre çalışıyor. Bu maaşlara daha ilerisi olamaz zaten. Kaytaran çalışan var mı, evet olmazsa düzgünü ayırt edemezsin zaten sorun değil.
Ama adam gibi iş yapanlar da adam gibi maaş almadığı için paranın hakkettiği kadarıyla çalışıyor, haklılar mı sapına kadar.

Devlet bunun neresinde örnekle açıklamak gerekirse :
Tekniker olarak çalışan bir kişi :
10 tane şirkette çalıştır, şirkete göre maaş değişiyor: biri düşük biri yüksek, yaptığı işler değişmiyor.
Bu sadece Tekniker için geçerli değil her sektör her pozisyon için var, sen buna taban bir fiyat vermezsen bu tarz işler her zaman olacaktır.

Bir fabrika vardı şuan adını hatırlamıyorum. Hatırlayanlar varsa da yazarsa sevinirim.
Fabrika sahibi işçisine yüksek maaş veriyor ve soruyorlar neden yüksek maaş veriyorsunuz diye.
Adamın verdiği cevap onlar olmazsa ben kazanamam ki onlar mutluysa bende mutluyum, onlar kazanırsa bende kazanırım.