Bir ülkenin neden yeni bir arama motoruna ihtiyacı olabilir? Google'ı sadece arama motoru olarak görmekten ne zaman vazgeçeceksiniz? Yani sizce bu ülkede dışa bağımlılığı azaltmamız gereken ilk konu arama motoru mu? Bence dışa bağımlılık konusunda bu kadar sıkıntı yaşıyorsanız arama motoru yerine "araba motoru" üzerinde çalışmanızı tavsiye ederim. Biliyorsunus araba motoru konusunda çok gerideyiz.
Olaylara da webmaster gözüyle bakmayın. Google bizi kaale almıyor gibi bir şey hayatımda ilk kez duyuyorum. Arama motoru yaparken takıldığınız konularda yapacağınız araştırmayı Google ve Yandex kullanarak yapacaksınız. Google sayesinde 70 yaşındaki nine eline telefon alıp yemek tarifi buluyor internetten.
Bu ülkenin en büyük sorunu var olanı yapmak ve pastadan pay almak. Sahibinden yapıcam gittigidiyor yapıcam google yandex yapıcam hepsiburada yapıcam gibi saçma şeyler var. İlla ki yapılmışı yapmak isteyen varsa gitsin ülkeye değer katacak şeyler yapın. Araba motoru, uçak motoru, otomasyon entegreleri yapın, endüstri 4.0 üzerine çalışın. Ben yapıyoruk demiyorum, illa bişey yapacaksınız ya, bunlarla uğraşın bırakın artık arama motoru işini.
Heves kırmak istemiyorum. Google'daki mevcut tüm özellikleri barındıran bir proje olursa seve seve kullanırım. (mail, navigasyon, maps, earth, analytics, webmaster tools, android, docs, vs vs)
Konuyuda dağınık anlatmış olabilirim telefondan tam toparlayamadım. İyi günler herkese.