chnyrdkl adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ne güzel insanlar varmış. şimdilerde ise abi şu sıkıntım var denildiğinde gel konuma göz at ücretli yardımcı olalım sözleriyle dolu her yer.
yaptığınız yardımlar her iki cihanda karşınıza çıkması dileğiyle..
Allah razı olsun hocam,
Şairinde dediğini gibi "O iyi insanlar, o güzel atlara binip çekip gittiler..." moduna girmemek lazım

Ben karşılık beklemeden de yardım eden insanların olduğuna inanıyorum, hatta biliyorum..

Bu zamana kadar nasıl yaptıklarımdan maddi bir beklentim olmadı diyebiliyorsam, yine aynı şekilde aldığım yardımlarda da maddi bir harcamam olmadı, çünkü bunu talep eden olmadı..

Her sorunuma karşılıksız yardım eden insanlar oldu, oluyor da..
Belki bu bir karma'dır bilemem, bildiğim tek şey günümüzde maddiyata önem verenler kadar maneviyata da önem veren insanlar hala var..

Sadece eskiden de olduğu gibi burasını "Sanal ortam" olarak görmekten vazgeçmemiz lazım.

Karşımızdakini "klavyenin ardındaki bir cyborg" olarak değil de bir birey olarak gördüğümüzde olay maddiyattan çıkıp maneviyata erişebilir.

Tabi ki bu "ticaret olmasın" demek değil, ticaret hayatımızda hep var ve dünya döndükçe de var olmaya devam edecek.

Günümüzde bilgi en önemli sermaye, insanların bilgilerini nakite dönüştürmesi kadar doğal bir şey yok.

Ama, aması var işte..

Her şeyi de paraya dökmemek, insan olduğumuzu unutmamak lazım.

Hangi bilgiyi parayla, hangi bilgiyi "Allah razı olsun desin yeter" moduyla paylaşacağına karar vermek haddim değil bunun kararını ancak kendi vicdanları belirleyebilir.

Temeli ticaret üzerine kurulu r10'da bunları yazmak bende de "ne saçmalıyorsun sen" duygusu oluşturdu bunu itiraf edeyim

Ama, aması var işte...

Saygılar