Öncelikle; amacım siyaset, enflasyon, TL'nin kaybettiği değer falan değil. Konu lütfen buralara kaymasın.
Ben ilk domainimi aldığımda 2012-2013 yıllarıydı. 15-20 TL'ye kaydedebiliyordum evrensel uzantıları. Şu an baktığımda neredeyse 100 TL'ye yaklaşan domain kayıt ücretleri var. Ve bizler GoDaddy'den "sadece .com uzantılı" domainleri 13-15 TL'ye alabilen arkadaşlarla çalışmaktan mutluluk duyuyoruz. Şahsen bu şekilde, 3 adet domain kaydettirdim.
@CrtCrt,
@gkdmrx ve
@wmyazilimcom; sağolsunlar, üçünden de memnun kaldım. Bir de domainleri illegal yollarla alıp, domainler silinince şikayet konusu açanlar olduğunu görüyorum. Banlanan üyeler falan... Yani 90-100 TL'lik domaini 15-20 TL'ye maal edebildiğimiz için gidip atlıyoruz, sonra adam çalıntı kredi kartı vs. kullanıyor, paramız boşa gidiyor. Ama bundan 6 yıl önce domain almak zaten bu bedeldi hatta daha ucuzdu.
Her yıl maaşlara zamlar oluyor, seviniyoruz. Peki sırf domain ekseninde bakarsak hayat pahalılığına, 6 yıl içerisinde bakın domain fiyatları nereden nereye gelmiş. Biz neyi kovalarken ne riskler alıyormuşuz...
Bu şimdi bir dram değil de nedir?