Bir abimin bir okey sitesi var ve okey sitesindeki bazı resimler otomatik olarak çekilmiş ve ben bunu 1 hafta gibi bir süre içerisinde fark ettim ve sitelerin spam skorları moz üzerinden baktığım için fazla göründükleri için temizlemesini istedim. Bu gibi otomatik link oluşturan bir çok spam site var. Ayda en az 1 kere olmak üzere sitenize gelen bağlantıları kontrol edip spam olanları elemenizi tavsiye ederim. Birde son bir hafta içerisinde DMCA Şikayeti ile sıralamadan giden bir adresin Google'de sıralama'da olduğunu gördüm. Fakat, 1 saat gibi bir süre sonra yok olduğunu fark ettim. Hiç çalışma yapmadığım fakat sub domain olarak duran bir sitemin bir kelime'de ilk sayfaya geldiğini gördüm. Bir abimin web sitesi bir kelime'de 1.sayfa'dan 3.sayfalara kadar düştü, bunun nedeni'ni aslında Moz'un bazı otoriter sitelerin değerlerini düşürdüğünü bununla birlikte spam skorlu sitelerin arttığını bu nedenle sıralamadan düştüğünü düşündüm. Örneğin "Folkd.com" adlı web sitesi moz'un güncellemesin'den önce DA'sı 87 ve spam skoru az'ken şuan DA'sı 60 ve spam skoru %29 gibi seviyelerde. Benim son 1 hafta içerisinde gözlemlediklerim bunlardı.