mrrssy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir çok kişi yazmış, ben de yazayım. Tamamen özgün içerikli ve hergün emek verilen ssitede %50-60 tekil hit düşüşü meydana geldi. Dizin tabir ettiğimiz hafta bir kez ilgilenilen ve doğru düzgün güncellenmeyen doldurma sitede ise %30-40 civarı artış meydana geldi. Aynı şekilde yeni sayılan bir diğer organik içerikli sitede mantıklı bir yükseliş trendi yakalanmışken %50 düşüş meydana geldi.

Ben Google olsam dizin sitesinin hitini %30-40 düşürür, diğer ilk siteye eklerim. İnsan gibi mantıklı bir güncelleme olsaydı bu şekilde olurdu ve hiç de üzülmezdim. Güzel güncellemişler derdim, hak verirdim. Bu haliyle saçma sapan bir güncelleme gibi duruyor, değişiklik olmazsa tabi. Bir de bazı arkadaşlar bu güncellemeyi savunuyor. Eğer fazladan emek vermedikleri sitelerde süpriz çıkışlar yaşadıysalar eyvallah, sevinebilirler, şans onlardan yana deriz. Ama lütfen mantıklı açıklamalar getirmeye çalışarak güncellemeyi savunmasınlar, komik duruma düşüyorlar.
Hocam bu güncelleme öncekilere hiç benzemiyor.
Bende spam sitelerin yükseldiği kanaatindeyim. Ama olur da bu sıralamalar bu şekilde kalırsa google son zamanlardaki kalitesinden uzak nostalji yapıyor derim.

Ayrıca sitesi yükselenlerin sevinmesi övünmesi gayet doğal birşey. Sonuçta google şu anda takdir ediyor ki yükseltiyor.