Merhaba, R10.net platformunda çokça rastladığımız durumlardan birisi de hep şu yorumlar olmuştur, seocuyum diyen adama iş verdim, sitemiz rezil etti. Seocuya iş verdim, sitem geriledi, seocuya iş verdim 1 senedir birşey yapmamış...
Bu konuyu irdelemek istediğimiz zaman aslında karşımıza birden fazla sorun,sonuç çıkar bunlardan birisi seocu kimdir? Ben şahsen r10 da "Antalya Ahmetpaşa Mahallesi Otelleri" gibi basit bir kelime de ilk sıoraya geldim diyen adamın bile kendisine seocuyum diyeni gördüm. O yüzden ben sizlere kısaca bir seocudan nasıl verim alabilirsiniz veya sizde bir seocu olabilir misiniz bundan bahsedeceğim...
Öncelikle hepimiz,hepiniz bir seo uzmanı olma potansiyeline sahibiz. Bunun için tekniksel bilgiden ziyade deneyim ve biraz da kod bilgisi olması lazım. ( Site hızlandırma v.s çalışmaları için ). Bugün baktığınız da zaten bir çok seo programı var ( backlink programı vçs değil ) bunların başında benim için screaming frog seo spider gelir, bununla sitenin tüm iç seosal hatalarını kısmi olarak tespit edebilirsiniz. Bunu sizde yapabilirsiniz ve bunun gibi dahasını da. Bu ve benzeri programlar ve online sistemler ile çok iyi derecede iç seo yaparsınız ki bir sitenin en önemli unsuru zaten iç seodur. Dış seoda dikkat etmeniz gereken belli başlı şeyler var ki bu da forumda bir sürü konuda mevcuttur.
Bu ve benzeri şeyler ile sizde biraz kendinizi geliştirerek seo uzmanı olabilirsiniz evet ama bu yukarıda bahsettiğim kadar da kolay değil, anlatmak biraz bu konuda güçtür. Asıl noktaya gelelim.
Bir seo uzmanından verim alabilmeniz için şunu göz önünde bulundurun. Seo uzmanı dediğimiz kişi bir İNSANDIR yani yorulma,yetişememe gibi durumları muhakkak olacaktır. Birde evli çocuklu ise vay anam vay... Burada sizi ilgilendiren durumda bu zaten. Şimdi sizin hepinize soruyorum, evli ve çocuklu birisi olarak 10 tane yazılım ve benzeri iş aldınız bunları en erken kaç günde teslim edebilirsiniz? Veya bir şekilde ettiniz hızlıca bunların verimli çalışmasını sağlayabilir misiniz? Bana kalırsa bu zor bir işlem. İşte asıl nokta dememde ki gayede budur. Aslında iyi seocular da iki kısma ayrılır kendi içinde, aç gözlüler ve işini ciddiye alanlar. Aç gözlü dediğimiz sınıf iş olsun, para gelsin derdinde olduğu için iş alım odaklı çalışır ve bu şekilde çalıştığı için günün bir kısmını iş bulma derdi ile yanarken, diğer kısmında ise aldığı işleri derme çatma yapmaya çalışır. Bir de kendi kişisel hayatı yoğun ise bir kısmıda buna ayırırki sizin iş bu sefer laylaylom havasında yapılır. İşini ciddiye alanlar ise fazla iş almaktansa az iş ile verimli şeyler yapma derdinde olmaktadır. Bunların tek sıkıntısı ise diğerlerine göre maliyetlerin biraz daha yüksek olmasıdır, o yüzden çok da iş alamazlar.
Şimdi benim siz değerli arkadaşlarımıza tavsiyem hep şudur, herkes siteleri veya sitelerini arama motorlarında iyi yerlere getirebilir veya başkalarına getirtebilir. Burada yapmanız gereken, seo uzmanlarının aldığı yorumlara, tradelere bakmaktan ziyade onları karşınıza alıp ciddi ciddi konuşup, arkadaş benim işi yap hatta benim imkanım var sana 1000 yerine 1500 vereyim ama benim işimi yaparkende çok fazla işe dalma diyebilirsiniz. Bu sizin insiyatifinize kalmış. 500 TL'yi çöpe atmaktansa 1500 tl ile sitenizi kazanır duruma getirebilirsiniz.
Burada anlatmak istediklerimi umarım anlatabilmişimdir, anlatım bozukluğu oldu ise veya kendimi iyi ifade edemedim ise ÖZÜR DİLERİM vaktinizi aldığım için.