istemedigin, icinden gelmeyen bir seyi zoraki yapman sana hicbirsey kazandirmaz.
belki cogu kisi bu dedigime karsi cikacak ama,
neden okuyorsun?
bir is, kariyer ve gelir sahibi olmak icin,
madem bir ucundan is hayatina girmissin, basarili olmussun,
gelecegini de goruyorsan zaten okuyunca da anca bunlar olacak. daha ust duzey bir bolum okuyacaksan orasi ayri konu ama zaten istemedigin icin sana eziyet gibi gelecek.
okul eskiden birseyler ogretiyor adam ediyordu.
ben ilk okul mezunuyum, ama bir kutuphane dolusu kitap okumusumdur.
asil egitim istedigin seyi ogrenmektir, hayatin boyunca ilgi duymayacagin, sana hicbir deger katmayacak seylerin beynine doldurulmasidir okul.
bir de
zoraki okumak, hicbir vasfi olmayan insanlarin, aman diplomami alayim da, bana olmasa da diplomama bir is verirler en azindan dusuncesidir. bu cumlemde istemeden okumaktan bahsediyorum yanlis anlasilmasin.
tabi okumayin demiyorum, bir doktor olmak
istiyorsaniz tabiki okuyun. ama siz istemeden sizi kimse doktor yapamaz.
bir de zaman baya degisti, artik cogu firma diplomadan once deneyim soruyor. siz isinizi iyi yapiyorsaniz kimse diploma sormuyor.
sahsen 20 senedir kendimi yazilima vermis biri olarak, turkuyenin en buyuk 2 sirketi dahil toplam 20 uzeri firmaya destek veriyorum, bir tanesi bile bana diploma sormadi, sadece bazen sohbet esnasinda ne mezunusun diyenler oluyo, bende gogsumu gere gere ilkokul mezunuyum diyorum.
bu arada kafam calisiyodu, maddi imkansizliktan dolayi okuyamadim, belki de benim icin hayirlisi buydu, belki de okusam beynim hic ilgimi cekmeyen, sadece sinifi gecmek icin calistigim resim, muzik, cografya, fen dersleriyle dolmaya devam edecekti, ve bunlar yuzunden cok sevdigim matematige, ingilizceye istedigim kadar zaman ayiramayacaktim.