Herkese merhabalar,
İş Sağlığı ve Güvenliği alanında tezli yüksek lisans öğrencisiyim ve bilimsel bir makale yazmam gerekiyor. Makale konusu şu ; ölümlü ya da uzuv kayıplı iş kazalarında iş güvenliği uzmanlarının Türk hukuk sistemindeki yeri ve bu iş kazalarında ki iş güvenliği uzmanlarının aldığı cezalar.
son 10 yılın ölümlü ya da yaralanmalı iş kazalarına sgk verilerinden ulaşabilirim sanırım. ama esas mesele son 10 yılın ölümlü ya da yaralanmalı iş kazalarında yargı sürecine girmiş vakalara ve bunların nihai kararlarına ulaşmak. Bu konuda yardımcı olmak ya da yol göstermek isteyen olursa çok sevinirim. Özellikle avukat arkadaşların yardımı olacağını düşünüyorum. ben ararştırmalarımı yaparken legalbank diye bir siteye rastladım. ama ücretli üyelik istiyor ve sadece 1 sefer kullanacağım bir şey için yıllık 500-600₺ vermek çok mantıklı gelmedi. bir de bu sitenin ne sağlayacağını da çok bilmiyorum açıkcası. belki burada üyeliği olan birileri vardır ve araştırmama yardımcı olur diye düşünüyorum. ya da başka bir türlü yardım.
Lütfen desteklerinizi esirgemeyin.