Okuma.
Okumak benim hayatımda hep bir yük oldu, hep geride kaldım.
Bir garantim olsun hede hödö diye diye, kendimi tek düze bir hayat için çabalarken buldum.
Okuyarakta çok şey öğrendim ama 5 yıl içerisinde harcadığım efor, çektiğim çile, girdiğim stres kesinlikle ve kesinlikle değmez.
Öğrendiklerimin %5'i yararlı, diğer tüm bilgiler unut gitsin.
Üniversiteye gitmek yerine oturup bir iki programlama dili daha öğrenseydim, kendimi mobil kısımda da geliştirseydim ve elimde olan işlere daha çok yüklenseydim şu anda çok daha iyi bir konumda olurdum.
Eğlendim, güldüm, yeni arkadaşlar edindim, çok fazla yeni bilgi öğrendim ve bu öğrendiğim bilgilerden bir çoğu gerçekten çok ilgimi çekti ama günün sonunda öğrendiğim bilgilerin bana gerçek hayatta faydası %5.
Üniversitede ki bazı hocalar müthiş zaman kaybı. Senin hayatta hiç bir işin yokmuş gibi, kişisel gelişiminin zirvesi olması gereken yıllarını çalıp saçma sapan kendi hayatlarını anlatıyorlar.
Her ders abimi kovdular diye anlatanı mı dersin, hapşurmak terbiyesizlik diyeni mi dersin, kendi dinini yada dinsizliğini empoze etmeye çalışan mı dersin. Her telden adam var. Tabi iyi hocalarda var ama boş, derdini anlatmaya gelen adam sayısı çok fazla, en azından benim üniversitemde böyle.