ASametYildirim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam ben bir sektöre girdiğimde referans amaçlı ücretsiz hizmet veya ürün vermekteyim. Belki tanınma amacıyla veriyor olabilirler.

Birde ben işler durgunlaştığında sırf biraz reklamım olsun diye birkaç kişiye ücretisiz veya zararına hizmet veriyorum.

Son olarak ise artık bir sektörden uzaklaşmak veya yeni projelerime kaynak bulmak istediğimde ya maliyetine ya da zararına satış yapabiliyorum.

Büyük ihtimalle de zararına veya ücretsiz satış yapanlar bu 3 sebepten yapmaktadırlar.
yorumunuz için teşekkür ederim hocam size katılıyorum ama dediğiniz şeyler dediğim gibi iş işi getirir düşüncesiyle yapılan bir plan olarak görüyorum ben birde sizin gibi düşünmeyip zararına satış yazıp kar etmesi insanlar neden yalan söyleyerek ürünü satmasını anlayamadım asıl sorum buydu

Oyun_Bozan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ticaret yapmayan bunu anlayamaz yalan söyleyen yokmudur illaki fakat bazen bir mal ne kadar fazla durursa gün geçtikçe daha çok zarara gider bunun için zararına da olsa ondan kurtulmak istersiniz ve gerçekten zararına satış yaparsınız.
Gerçekten zararına satış yaptım hiç kar etmedim diyen birisini örnek gösterebilecekmisin hocam? yada siz yaptınızmı hiç örnek vermek gerekirse benim bir ürünüm var farzedelim 100 tl üzerindeki fiyatı bana gelişi 20 tl e ben bunu "%50 İNDİRİM YARI FİYATINA MALİYETİNE SATIŞLAR" diye yazdım reklamımı verdim e yine kar ediyorum ben bunu anlamıyorum insan bu konuda niye yalan söyler yani işini iyi yaparak kaliteli mal bunlar abicim gel sıkıntı olursa değiştiriz demek çok zormu yada ürünü alması için yalan söylemeden ikna edebilmesi aslolan ticaret bu değilmidir?