firmalar ile yarışmak çok zor örnek bir link
https://urun.gittigidiyor.com/superm...B&gclsrc=aw.ds
Firma burada piyasanın en ucuzunu veriyor. üstelik 40 lira üzerinde kargo ücretsiz.
Bana gelişi 2 paketin fiyatı 48 lira.
Adamlar ise 2 paketi kargo ücretsiz 44,40 liraya veriyor. Piyasaya girmek demek 1-0 değil 10-0 geri de başlıyorsun
Selam,
Biraz önceki mesajınıza da cevap olması için bunu alıntılıyorum. 2 liralık bir ürünü kaça satmalıyım diye değil şu şekilde hesap yapmalısınız.
Örneğin elinizdeki pil ürünü kargo dahil en ucuz 2 paketi 44,40 liraya satılıyorsa sizin 44,30'a vermeniz lazım. Buradan hesap yaparak başlayın. %18 KDV, %X Komisyon ve kargo giderini düşün. Bakın size ne kalıyor? Bu üründen 1 TL kar ediyor olabilirsiniz tekli satışta ama şunu da hesap edin: birden fazla satış olursa toplu kargolayacağınız için kar marjınız yükselecektir. Benim elimde binlerce kalem stoklu ürün mevcut reelde satış yaptığım ama internet üzerinde 100 ürün ya satıyorum ya satmıyorum. 3 farklı platformda satış yapıyorum ve bazen öyle fiyatlarla karşılaşıyorum ki şok oluyorum. Benim aldığım toptan fiyata adam internetten komisyon, kdv, kargo ücreti ödemesine rağmen daha aşağı veriyor. Toptancımdan almak yerine buradan alsam daha karlıyım yani. Toptancıya sorduğum zaman "
Çalıntı maldır, mümkün değil." cevabını alıyorum.
Kısacası, akakce ve cimri gibi fiyat karşılaştırma sitelerini kullanarak tek tek ürün bazında inceleme yapın. Excel tablosunda hesap yapın ve girin, korkmayın. En kötü ihtimalle bir şeyler öğrenirsiniz, büyük kaybetmezsiniz.
Ha bu arada iadeleri de düşünmek lazım. O kadar çok "
Ya eşim benden habersiz almış bunu geri gönderiyorum." cümlesiyle karşılaşıyorum ki bir gün müşteriye küfür edeceğim diye korkuyorum.
oyuncak satışı olacak hocam sizce?
Selam,
Siz mi üretiyorsunuz? Reelde de satışını yapıyor musunuz? Ürünün devamını getirebilecek misiniz? İnternette ürünün örnekleri var mı? Varsa çok fahiş fiyatlara mı satılıyor?
İnternette satılmayacak ürün yok sadece doğru fiyatı doğru yerde vermek yeterli.