latiftr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam her başarılı olacak insan iyi bir üniversitede okuyacak diye bir kaide yok bence.Ben sosyal medya işleriyle ilgilenmeyi sevdiğim için yeni medya bölümünü okumayı düşünüyorum.Ama televizyon sektörü 2 3 yıldır sosyal medyaya oranla ölü durumda bundan 4 yıl sonrasında da ne olacağını kimse bilemez diploma konusundaki düşüncem budur.Ben sevdiğim şeyi yaparak başarılı olabileceğimi düşünüyorum.Ve sizi ortaokulda lise de çalışkan ve normal öğrenciler olarak sınıfları ayıran eğitimciler olarak görüyorum malesef benim için herkes eşit sevdiğim şey araba tamiri olsa araba tamircisi olurdum bunda küçümsenecek birşey yok bugünün Doğuş oto su nasıl bugünlere geldi veya oses çiğköfte nasıl bugünlere geldi.Bunların hepsinin herkesin hayat hikayesi farklı siz başarılı başarısız diye ayrım yapıp üniversitelerin paraya yönelik çalışmasını sağladınız aslında başarısız öğrenciler ücretli okumak zorunda.Böylece üniversiteler ticarethane olabilir...
2 sayfa yazı yazdım.
Sonra hepsini sildim.
Biri sana 10 numara tavsiyede bulunmuş sen adama başarısızların da üniversite okuma hakkı var ve üniversiteler ticarethane oldu diye saçma sapan bir yanıt yazmışsın.
Çünkü sen herşeyi bildiğine inanıyorsun ve çok bilen adama verilecek akıl olamaz, o dolu bardaktır ne koysan taşar.
Sadece kritik yapayım ki konuyu okuyan senin yaşındaki diğer çocuklara mesaj olsun.
En azından diplomam olsun diye milletin bursunu heba etmesin kimse.
Hele hele başarısızların da ücretsiz üniversite okuma hakkı olduğu saçmalığı nereden çıktı bilmiyorum.
Herkes eşit lafını da yanlış anlamışsın, eşitlik demek kanun önünde eşit çekirdek haklara sahip olmak demektir.
Başarılı ve başarısız insanlar hayatta da eğitimde de hiç bir zaman eşit olmazlar.
Temel eğitim ücretsizdir ve lise sona kadardır.
Üniversite okuyacaksan ya paran olacak, ya da başarılı bir adam olarak sınavda iyi pozisyon alıp istediğin üniversiteyi hakedeceksin.
Aklı başında hiç bir hayırsever okul ücretine burs vermez.
Kaynaklar kısıtlı iken, diplomam bulunsun diyen sınavda başarısız olmuş adama değil, sınavda başarılı olmuş ama okuyamayacak adama burs verilir.
Parasız bölüm kazanacak kadar başarılı olmayan adama verilecek bursa yazık olur.
Hiç bir bedel ödemeden, kendi açıklarınızı başkalarının kapatmasını beklemeyin.
Sosyal medyada takıldığı zamanın yarısında ders çalışan adam başarılı olur ve bursa ihtiyacı olmaz.
Yeni nesil aşırı talepkar deniliyordu yeni yeni anlamaya başladım.
Bir sonraki konu ne olacak acaba?
"Üniversite Sınavını kazanamadım, beni Amerika'da okutacak burs var mı?" olacak herhalde.